19 Haziran 2023 - Pazartesi

Ringte mi ölmek istiyorsunuz?

Ringte mi ölmek istiyorsunuz?

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

En sonunda söylemem gereken bir kaç cümleyi en başta söyleyeyim. Benim bağlı olduğum bir partim veya bir siyasi görüşüm yoktur.  Doğruyu doğru, yanlışı yanlış diye yazan bir kaleme sahibim. Dünyada 62 tane İslam ülkesi var ve hemen hemen neredeyse hepsinde de iktidara bir kez gelenler ya ölünceye kadar,  ya da  bir suikasta veya bir askeri darbeye maruz kalmayıncaya  kadar koltuktan inmezler!

Bu kural ne yazık ki bizim ülkemizde de kabul görmeye başladı! 40 yıl boyunca şimdi rahmet etmiş ve şimdilerde ebediyette  olan Erbakan,  Ecevit,  Demirel ve  Türkeş ölünceye kadar koltuktan inmediler ve hep onlar bizi yönetti. Merhum Özal da inmezdi, sonunda onu da bir şeklide indirdiler! Bu olumsuzluklar sadece devlet yöneticileri için geçerli değildir. Bürokrasi ve STK'lar için de geçerlidir. Ülkemiz genelinde yaşanan bu vazgeçilmez koltuk sevdası ne  yazık ki yerelde aynı durumda.  Yani bir gelen bir daha gitmek nedir bilmiyor. Konuyu geçen seçimlere getireyim, kim kazanmış, kim kaybetmiş umurumda olmadı olmaz da!

Simdi gelelim Kılıçdaroğlu'na "Ben Kemal geliyorum, değişim şart" demiyor muydu? Erdoğan'ı göndermek için değişim şart diyorsun da Erdoğan'a karşı 17 defa seçimleri  kaybettin.  "Ben aday olacağım" derken kaybedeceğini nasıl Allah birdir biliyordun bile bile aday olmakta ısrar ettin ve muhalefetin seçimi kaybetmesine neden oldun. Erdoğan için "Değişim” şart diyordunuz peki şimdi siz niye "değişime" izin vermiyorsunuz? Sıra sizde, CHP Genel Başkanlığından ayrılmanız gerekmiyor mu?"

O kadar sözünü ettiğiniz "değişime”  niye yol vermiyorsunuz? Eğer bir daha ki seçime kadar CHP'nin başında kalırsanız ki, o zaman 79 yaşında olmuş olacaksınız. Ve bir dahaki seçimlerde Erdoğan'ın size atacağı bir sağ kroşe ile hem siyasete, hem de ringe veda edeceksiniz! Sahi ya ey koltuk sahipleri siz ne zaman "koltuğu" bırakacaksınız? Korkarım ki "koltuğu" bırakmaya değil,  ringte ölmeye niyetiniz var!

Sayın liderlerim, bakın yaşınız 80’e dayandı gidin torunlarınızla tatil beldelerinde keyfinize bakın. 85 milyonun yükünü  değil, torunlarınızı taşıyın ve bu ülkeyi gençlerin yönetmesine de bir zahmet izin verin!  Yer yüzündeki her şey ve herkes için "değişim" şarttır.

Selamlar.

#
Yorumlar (1)
Engin ipek
20.06.2023 22:03
Sizinde belirttiğiniz gibi bende siyaseti sevmem ama suç onlarda deyil gençlerde örneyin mhp de eminim çok güzel insanlar vardır bahçeli brakmiyor ve artık yuruyemiyor Kılıçdaroğlu yürüyor ama bu kadar yenilgiye rağmen brakmiyor ve daha niceleri demektişe
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları