06 Mart 2024 - Çarşamba

PETROL 70, GAZETESİ 21 YAŞINDA!

PETROL 70, GAZETESİ 21 YAŞINDA!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Batman'da petrol bulunalı 70 yıl olmuş, Gazetemiz Petrol'de kurulalı 21 yıl olmuş. Batman Petrol Gazetesi artık 21 yaşında bıçkın bir delikanlıdır diyebiliriz.1954 yılında kurulan TPAO Batman Rafinerisi ile Batman büyümeye gelişmeye başlamıştı. O zamanlar Batman küçük bir köy büyüklüğünde bir nahiye idi. Batman'da petrolün bulunması Batman'da ciddi bir istihdam alanı açmıştı. Petrol ile serpilen, büyüyen Batman'da peş peşe gazeteler de açılmaya başlamıştı.

Batman'ın ilk gazetecilerinden merhum Enver Arslan'ın büyük çaba harcayarak açmış olduğu gazetesi Batman'a apayrı bir hava getirmişti. Artık Batman'ın, Batmanlıların da bir günlük gazetesi vardı. 12 Eylül darbesinin ardından tüm ülkede olduğu gibi Batman'da da basına sansür gelmiş, bir çok gazete kapatılmıştı. Batman'ın ilk günlük gazetesi bin bir çeşit zorluğa rağmen çeşitli isimlerle yayım hayatına devam etmişti.

Sevgili Enver Arslan'ın demokrat, insan haklarından yana olan gazetecilik anlayışını sürdürebilmek için merhum Enver Arslan'ın kardeşi Nedim Arslan tarafından 8 Mart 2004 yılında Batman Petrol Gazetesi kuruldu. Tüm zorluklara rağmen Batman Petrol Gazetesi Nedim Arslan'ın azmi, gazetecilik hırsı ve sevdası sayesinde büyüdü serpildi. Kentin saygın tarafsız bir yayın organı haline geldi.

Sevgili Batman Petrol Gazetesi Okurları, farkındaysanız bizim gazetemiz Petrol'ün manşetleri bazı ismi lazım olmayan gazetelerin manşetlerine benzemez. Biz Petrol Gazetesi olarak bir partiye yer veriyorsak mutlaka diğer partilere de yer vermeye özen gösteriyoruz. Batman Petrol Gazetesi rant peşinde olmadığı için tarafsız bir yayın politikasına sahiptir. Batman Petrol Gazetesinin yayım politikası "halka hizmet, hakka hizmettir" sözünden güç alarak gazetecilik yapmaktadır. Kısacası, Batman Petrol Gazetesi Batman'da gazetecilik manasında öncü gazeteler arasında yerini hak ederek almış.

PETROL saygın, okunan, dikkate alınan bir gazete haline gelmiştir. İyi ki doğdun, iyi ki varsın, nice mutlu yıllara diyorum. Batman'ın genç dinamik tarafsız gazetesi Batman PETROL.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları