27 Kasım 2023 - Pazartesi

OLAY KİŞİ!

OLAY KİŞİ!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

'Fenomen' ne demektir? Bir olay ile adından söz ettiren ya da belirli bir konuda başarı elde eden kimselere 'Fenomen' denir. Ayrıca herkes tarafından görülebilen ve tanınan kimselere de 'Fenomen' denir. Fenomenin genel anlamı olay  kişi olarak biliniyor. Yani 'Fenomen' olan kişiler becerikli nitelikli başarılı özel insanlar demektir! Dünya'da bu böyle biliniyor, böyle yaşanıyor böyle izah ediliyor. Buraya kadar gayet anlaşılabilir bir izah oldu.

Şimdi sormak lazım dünyada her şey doğru düzgün yolunda yürüyorken bizde ise niye tam tersi oluyor? Hiç bir marifeti, hiç bir özelliği doğru dürüst bir mesleği bile olmayan vasıfsız insanlar sosyal medyada nasıl milyonlarca doların sahibi olabiliyorlar? Şoktayım, hayretler içindeyim. Adam sinemaya, tiyatroya ,müziğe ömrünü adıyorsa ama nedense bir türlü 'Fenomen' falan olamıyorsa burada bir gariplik bir çelişki yok mu?

Öte yandan hiç bir hüneri, marifeti, mesleği, özelliği  olamayan 55 yaşında basit vasıfsız ağzında dişleri bile olmayan adamın biri eline mikrofona benzeyen bir şey alıyor ve Azerbaycan’ın kadife sesli sanatçısı 'Şahmar'ın lé lé le şarkısını sanki kendisi söylüyormuş gibi yaparak Şahmar'ın sesini de, şarkısını da kendisine mal ediyor ve bu şarkı sayesinde milyonlarca beğeni alıyor.

Yani ahlaksızlık yaparak Şahmar'ın hem sesini, hem şarkısını bir kuruş ödemeden hırsızlık yaparak çalıyor ve aldığı milyonlarca beğeni ile kendisini 'Fenomen' yapabiliyor. Şahmar, yıllarca emek veriyor, yüzbinlerce lira para harcayarak müzik yapıyor 'Fenomen' olamıyor. Ama onun sesini ve müziğini kullanan bir hırsız onun sayesinde milyonlarca beğeni alıyor ve sosyal medyada 'Fenomen' oluyor.

Diğer yanda ise kısa zamanda milyonlarca doların sahibi olan güzellik salonu sahipleri ‘Fenomen’lere ne demeli!? Bu kişiler 'Fenomen' yani akıllı olsalardı o şaşaalı hayat ile böyle aptalca kendilerini ifşa ederler miydi? Dahası sırf 'Fenomen' olmak için para kazanmak için karısını, kızını, bacısını internette sergileyen kadınlarına internette dans ettiren ve sosyal medya sapıklarından hediye adı altında para isteyen ‘deyyus’lara ne demeli?

Elbette bu soruna sosyal medya neden oluyor, bunu kabul ediyorum! Ama o ağzında dişi bile olmayan sosyal medya ‘Fenomen’i hırsıza milyonlarca beğeni yapan aklievellere ne demeli? Birde karşıdaki 'Fenomen' kadın ondan söz etsin ve kadının açık bir kaç yerini görebilmek için yüzbinlerce lira hediye gönderen cinsellik delisi aptal erkeklere ne demeli? Tabi hiç bir şey demeyiz, diyemeyiz. Hayat onların hayatıdır, nasıl yaşamak isterseler öyle yaşasınlar. Sadece şunu yapmamaları lazım. Siz hayatınızı kirletirken toplumun da hayatını kirletmeyin yeter!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları