04 Aralık 2023 - Pazartesi

LİYAKAT NEDİR?

LİYAKAT NEDİR?

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

"Liyakat" layık olma, becerikli olma yetenekli olma, yönetime yönetmeye uygun olmak demektir. Ama ne yazık ki bu anlamlı kelime layık olmayan basit sıradan insanlar  ve ağzı kirli  siyasetçilerin bile dilinden düşmeyen bir kelime haline geldi. Bu önemli ve kıymetli kelimeyi artık layık olmayan becerikli olmayan "liyakat'ın" “L” sini bile bilmeyen insanlar sarf etmeye başladı. En kirli suç makineleri adından  tutun uyuşturucu baronlarına, "Fenomen" adı altında eşlerini kadınlarını sosyal medyada sergileyen hatta biraz daha açık yazacağım pazarlayan 'arsız'lar bile liyakat kelimesini kullanmaya başladılar.

Bu davranış biçimi ne yazık ki 'adamlığı, dürüstlüğü uygun olmayı becerikli ve yetenekli olmayı' bizlere öğreten ' liyakat' kelimesini kirletmiştir ve anlamsız hale getirmiştir. Gerçekten yazar olan, gerçekten gazeteci olan bir insan bir makalesinin konusunu bir kelimeyi anlatmaya ayırabilir mi? Evet, iddia ediyorum ben bir "kelime” için on tane makale yazabilirim. Çünkü günümüzde hırsızlar bile dürüstlükten söz eder oldular. Bir kelime veya bir cümle neden önemlidir  izah edeyim.

Çünkü bir 'kelime' savaşı başlatır bir 'kelime' de savaşı bitirir bir 'kelime' işte bu kadar önemlidir. Kısacası namuslusu, namussuzu, temizi, kirlisi herkes toplumun değer verdiği kelimelerden kendilerine rant çıkarmaya, menfaat sağlamaya çalışıyorlar. Gerçekten 'liyakat' kelimesi halkı kandırmak ise 'liyakat' rant, para, pul, koltuk peşinden koşmak toplumu ayrıştırmak ve kardeşi kardeşe düşman etmek ise ben liyakat'li değilim.

'Liyakat' olmasın ama eşit yaşam hakkı adaletli yönetim, birlik, beraberlik, kardeşlik olsun yeter. Bir zahmet sahte 'liyakat' ise bizden öte dursun. Boş, basit kirli insanlar ve beş para etmeyen dolandırıcılar bile halkı kandırmak için kullandıkları 'liyakat' kelimesini beynimden ve lügatimden siliyorum. Ben bundan sonra 'liyakat' sahibi olmayan biriyim . Liyakat ve ben benzeri değerli kelimelerin kullanılmadığı istismar edilmediği bir yaşam dileği ile.

Allah'a emanet olun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları