10 Aralık 2023 - Pazar

KAPATILMASI ŞART!

KAPATILMASI ŞART!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Yıllardır gazetecilik yapıyorum, hiç bir zaman özgürlükleri savunmaktan geri kalmadım. En başta insan ve kadın hakları, sonrada hak, hukuk, adalet konusunda onlarca yazı yazdım. Hatta bazen yargılanmayı bile göze alarak doğrunun, haklının yanında olmaya çalıştım, yazılarımı okuyanlar bu yazdıklarıma şahittir. Ama bir gün her hangi bir konuda yasakçı olmayı veya her hangi bir şeyin yasaklanması gerektiğini savunacağım asla aklıma bile gelmezdi. Ama sosyal medya adı altında o kadar namussuzluk, o kadar ahlaksızlık, o kadar sahtekarlık, o kadar menfaatçilik, o kadar şerefsizlik yaşanıyor ki benim gibi özgürlükten yana bir gazeteci bile ilk önce pes, sonra da yeter buna bir dur denmelidir diyorsa sorun büyük demektir.

Yahu adam Tiktok'ta açık açık karısını, kızını bacısını pazarlıyor. 'Laz' kızı diye bir ahlak yoksunu kadın kocasının gözleri önünde 'sapık' erkeklerin gönderdiği hediye adı altında paraları görünce milyonların gözü önünde göğüslerini açıp sergilemekten çekinmiyor. "Deyyus" kocası da gönderilen 160 bin lirayı görünce karısının orasını, burasını açmasında bir sakınca görmüyor. Ve Devlet Bahçeli dışında buna tepki gösteren kimse çıkmıyor. Bir gün Devlet Bahçeli ile birlikte aynı konuyu, aynı yasaklanmayı savunacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama şöyle bir gerçek var ki doğruyu kim verirse alacaksın.

Evet, bende şimdi bu ahlaksız sosyal medya uygulamalarının başta Tiktok olmak üzere kapatılmasını istiyorum, rica ediyorum. Herkes dilediği gibi ahlaksızlık, namussuzluk yapabilir, bu onların kendi tercihidir. Ama hiç kimsenin ahlaklı insanların evine affedersiniz "genelevden" beter olan uygulamaları koymaya hakkı da yok, haddi de yoktur. Bana göre Tiktok gibi topluma ahlaksızlık, namussuzluk, menfaatçilik, kişiliksizlik empoze eden uygulamalar derhal kapatılmalıdır.

Nedenini merak edenlere cevabımdır. Tiktok gibi uygulamalar ne dinimize, ne aile yapımıza, ne de ahlak yapımıza uygundur. Hadi Reis görelim sizi, madem bu kadar dindarsınız, madem bu kadar dini bütünsünüz bu ahlaksız uygulamaları kapatın ki bizde sizi alkışlayalım. İslam'ın halifesi olmaya aday bir lider için bunu yapmak çok zor olmasa gerek. Hadi ama sayın reisim kapatın bitsin.

Not :  Sosyal medyayı kapatmak sorun oluyorsa en azından ahlaksızlığa neden olan hediye gönderme, para göndermeye bir çözüm bulunsun. O zaman belki bir nebzede olsa ahlâksızlık dizginlenmiş olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları