28 Ağustos 2023 - Pazartesi

GENÇLERİN İÇLER ACISI HALİ!

GENÇLERİN İÇLER ACISI HALİ!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 4 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Nasıl yazayım, nasıl anlatayım, nereden başlıyayım emin olun ki bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var ki gençlerimizin gidişatı hiç iyi değil. Eskiden  her şeyin bir usulü bir kaidesi vardı. O zamanın gençleri, keyifçileri bir-iki tek atmak için ya da dolu bir sigara içmek  için Batman'ın dışına çıkarlardı. Peki günümüzde aynı hassasiyeti gösteren var mı sizce? Tövbeler olsun öyle bir saygı yok. Tam aksine bunu açık açık yapmayı bir babalık, bir maharet olarak görüyorlar. Eskiden dolu sigarayı ve alkolü sadece gayrimeşru mafya ya da  kendisine delikanlı gibi bakanlar içerdi ama ne yazık ki günümüzde 15-16 yaşındaki kızlı-erkekli gençlerin sokak aralarında hiç gizlemeden sanki normal sigara içiyorlarmış gibi davrandıklarını görmek mümkündür.

Daha da acıklısı şu anda hapiste olan gençlerin yüzde 80’inin  hırsızlık ve uyuşturucu suçundan hapis yattıklarını biliyor muydunuz? Sahi ne ara bizim ve ülkemizin geleceği olan gençleri böyle başıboş bırakarak mahf olmalarına izin verdik? Herkese müjdelerim ki o kadar saygısız o kadar sevgisiz o kadar  ağzı kirli bir gençlikle karşı karşıyayız ki, "insan nedir bu gençlerin içler acısı hali" demeden edemiyor! Genç kızlar ellerindeki sigarayı cadde ortasında tüttürmekte hiç sakınca görmezken 15-16 yaşındaki gençlerinde elindeki dolu sigarayı sokağın ortasında içmekte bir sakınca görmediğine şahit olabilirsiniz. Dolu sigaranın etkisi ile gülüşerek analı-bacılı küfürlerini duymakta artık bizi hiç şaşırtmıyor! Ebeveynler kızları için erkeklerin evlerine girmesinler dolu sigara içmesinler ne yaparlarsa yapsınlar diyecek kadar korkak ürkek olmuşlar! Ana-babalar, gençler için ise hırsızlık yapmasınlar, uyuşturucu satmasınlar, uyuşturucu kullanmasınlar, dolu sigara içerseler de olur diyecek kadar korkmuş ana-babalar da var.

Yani toplumun geleceği olan gençler bu kadar vahim bir uçurumun ucundadır diyebiliriz. “Gemisini kurtaran kaptandır” gibi her şeyi mubah gören  bir atasözü ana-babalardan, kızlarına-oğullarına da bulaşmış durumdadır . Bazı anne ve babalar gibi köşeyi dönmek için her yolu normal gören gençler kısa bir süre sonra  toplumun kâbusu olacaklar. Ömrü vefa edenler bu acı gerçekleri görecekler. Anne ve babalar; çocukların, gençlerin rol modelleridir. Boş eğitimsiz köşeyi dönmek için her şeyi normal gören rol model ebeveynler! Boş, saygısız, ağzı bozuk bir gençliğin var olmasına neden oluyorlar. Boşuna atalarımız, "Ne ekersen onu biçersin" dememişler. Kimse kızmasın ama şimdi başımıza musallat olan bu musibetlerin her tarafı bela olan gençlerin var olma tohumlarını biz ektik, şimdi de ektiğimizi biçiyoruz biçmeye de devam edeceğiz. Bir toplum hak ettiği şekilde yaşar, vesselam.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları