16 Ekim 2023 - Pazartesi

FİYAT ETİKETİ ŞARTTIR

FİYAT ETİKETİ ŞARTTIR

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Uzun zamandır hep özeleştiri yapıyoruz ama bunu kimseye anlatamıyoruz. Bir önceki yazımda da yine iğneyi yöneticilere, çuvaldızı da kendimize layık görmüştüm. Sadece yöneticilerin sorumlu olmadığını vatandaşların da, esnafların da bu ekonomik krizde rolü büyüktür diye yazmıştım. Şimdi mevzu yine sevgi, vicdan ve merhamet olacak. Çünkü sevgiden uzak olan toplumlar savaşlara mahkûmdur. Vicdanı olmayan toplumlar yokluğa ve kıtlığa mahkûmdur. Merhameti olmayan toplumların payına daima huzursuzluk, deprem afet, sel, felaketleri düşer. Çünkü Rabbim merhameti olmayan toplumlara merhamet etmez ve onları felaketlerle sınar. Tıpkı şimdi bizi ve ülkemizi yokluklarla felaketlerle sınadığı  gibi .

Gelelim esas meseleye. Meselemiz esnafın aç Gözlü olduğuna dair olacak. Büyük zincir marketler hariç hangi tablacı da, hangi pazarcı da, hangi kasapta, hangi balıkçıda, hangi tavukçuda sattığı ürünün  satış etiketini yani satış fiyatını gördünüz?  Ne yazık ki hiçbiri satış etiketi nedir bilmiyorlar. Ya da bilmek istemiyorlar. Yani büyük marketler hariç nerdeyse hiçbir esnaf sattığı malın etiket fiyatını yazmıyor. Mesela ben bir pazara giderken pazarcılara sattığı ürünün fiyatını 50 defa sormaktan bıktım, usandım. Etiket asmamalarının nedeni ise zamana ve gelen müşteriye göre değişik fiyat verebilmektir. Bu da İslam'a göre haramdır. Yani bir esnafın kişiye göre fiyat vermesi İslam'a göre caiz değildir. Ama hiçbir esnafın İslam'a göre hareket etmediği açık açık ortadadır. Bu adamlar bunu yaparken ne yazık ki ne Belediye, ne de zabıta görevini layıkıyla yerine getirmiyor.

Kısacası vatandaş alış verişe çıkınca satın alacağı bütün ürünlerin fiyatını sormak zorunda kalıyor. Ve bazen de pazarcılar tarafından "sağır mısın kilosu 10 lira dedik ya?" diye de azarlanıyorlar. Esnafın bir bayanı azarladığına bizzat ben şahit oldum. Peki vatandaş hem fiyat sormak, hem de azarlanmak zorunda mıdır? Tarafsız bir gazete olarak Belediyenin onlarca iyi hizmetini hem haber yapmışız, hem de alkışlamışız. En  son taziye evlerindeki masrafları karşıladığı için Belediyeyi yönetenlere şükranlarımızı sunarak teşekkür etmiştik. Ama kimse kusura bakmasın güzel hizmetleri alkışladığımız gibi eksik hizmetleri de bu köşeye taşımak görevimizdir. Şimdi sayın Valimiz Ekrem Canalap'tan bir ricamız olacak. Şu fiyat etiketlerine bir el atınız. Lütfen sevgili Valimiz, sevgili Başkan Vekilimiz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları