11 Ocak 2024 - Perşembe

CÜCELERİN CENNETİ!

CÜCELERİN CENNETİ!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

Kelimenin tam anlamıyla Türkiye 100 bin oya bile sahip olmayan küçük partilerin cüce partilerin cenneti haline gelmiştir. Erdoğan gibi güçlü bir lider bile üç-beş bin oya sahip cüce partilere muhtaç hale gelmiş durumdadır. Bu da bizim için ülkemizin yönetimi için tabiri caizse tam bir faciadır. Eski sistemde söz konusu partiler sadece tabela üstünde vardılar, yani (tabela partisi) idiler. Yüzde 10'luk baraj hepsinin canına okuyordu. Başkanlık sistemi barajı devre dışı bırakınca bu partilerin palazlanmalarına neden oldu. Ama günümüzde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider bile onlara muhtaç hale gelmiş durumdadır.

Mesela MHP, TBP gibi ülkücü partiler sayın Cumhurbaşkanının elini, kolunu bağlamış durumdadırlar. Bu partilerin yüzünden ne AK Parti, ne de sayın Cumhurbaşkanı demokrasi adına barış adına bir tek adım bile atamıyor. Bu da hayatın her noktasına olumsuzluk olarak yansıyor. Başkanlık sistemi öyle bir sistemdir ki en küçük partiler bile kendilerini pazarlayabiliyor, hatta onlarca milletvekiline sahip olabiliyor. İyi Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Deva Parti, Gelecek Parti, Demokrat Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi yazdığım tüm partilerin İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana belediye seçimlerinde kazanma ihtimalleri yüzde sıfırdır. Ama buna rağmen hepsi de blöf yaparak "kendi adayımızı kendimiz çıkaracağız" diyorlar. Ve hiç bir partide ne CHP ne de AK Parti "hadi oradan kendi adayın ile girebiliyorsan gir" demiyor diyemiyor!

Bu benim şahsi görüşümdür. Başkanlık sistemi çiftlik sahibini marabaya muhtaç eden bir sistemdir. Bana göre en doğrusu tekrar eski sisteme geri dönmektir. Kim en fazla oyu alırsa ülkeyi o yönetsin diyorum. Aksi takdirde cüce partiler bu ülkenin ilerlemesine, güçlenmesine izin vermeyecektir. Dünyanın hiç bir ülkesinde güçlü liderlerin güçsüz zayıf liderlere yalvardığını gördünüz mü? "Zararın neresinden dönersek kardır" misali acilen tekrar demokratik sisteme bedeli ne olursa olsun geri dönmeli ve cüce partileri de tekrar kabirlerine geri göndermeliyiz.

#
Yorumlar (1)
Mehmet Uyur
11.01.2024 14:25
Çok doğru bir tespit hocam, kaleminize sağlık. Güzel bir söz vardı " üç kuruş ,beş kuruş meselesi. Maalesef cüce partiler diye tabir ettiğiniz kendi çıkarları için demokrasinin katli için bile el kaldıracak duruma gelmişler.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları