25 Haziran 2023 - Pazar

BAYRAMLARA ISINAMADIM!

BAYRAMLARA ISINAMADIM!

Yazar - BAYRAM KALKAN
Okuma Süresi: 3 dk.
BAYRAM KALKAN

BAYRAM KALKAN

petrolgazetesi@hotmail.com -
Google News

İsmimi bayramda doğduğum için Bayram koymuşlar. Oldum olası ne ismime ne de bayramlara ısınamadım gitti. Bunun bir çok nedeni var. İlk nedeni çocukluk yıllarımda maddi imkansızlıklar yüzünden bayramları doyasıya yaşayamadığımdan dolayı olabilir! Bu bende bayramlara karşı bir antipati (kızgınlık) yaratmış olabilir!

Aslında bayramlar sadece zenginlere mahsus olmalıydı, fakirler yasayamadığı bayramı niye kutlasın niye yaşasın? Bakın en fakir 4 çocuklu bir ailenin bayram masrafı en az on bin liradır. Peki evinde yiyecek ekmeği olmayan aileler on bin lirayı nereden getirsin? İslam'a göre zenginler bayramlarda dar gelirli insanlara yardım etmesi lazım! Ama nerdeeee, hangi birimiz hangi fakir çocuğu giydirdik!? Kendi çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz ama yoksul çocukları düşünmüyoruz. Aslında devletimiz bayramlarda emeklilere verdiği bayram ikramiyesi gibi bayramlarda yoksul ailelere de vermelidir! (Azda olsa bir miktar yardım yapılıyor) ama yeterli olmadığı belli oluyor. Kısacası bayrama yetecek bir miktar vermelidir. Velhasıl ne Bayram ismini ne de bayramları bir türlü sevemedim.

Ne zaman bayramları seveceğimi biliyorum. Ne zaman fakir çocuklar zengin çocuklar gibi bayramları mutlu yaşarsa işte o zaman Bayram ismini de bayramları da seveceğim. Siz bu satırları okurken bayram iki gün kalmış olacak. Bayrama bir hafta kala rahmetli babamın bir iş arkadaşı beni yolda çevirdi ve bana, "Babanın arkadaşı olduğumu biliyor musun?" diye sordu. Bende, "Evet biliyorum" dedim. Bana, "Kalp hastasıyım ve bu bayram evime masraf edeceğim param yok, hayır sahibi bir dostun varsa beni unutma lütfen" dedi.

Bu sözleri duyunca gözlerim doldu sadece, "Tamam" olur diyebildim. O kadar üzüldüm ki numarasını bile almayı unuttum. Ama nerede ayakkabı boyacılığı yaptığını biliyorum. Belki şimdi bana hitaben, "Sen niye ona yardım etmedin" diye içinizden geçiyor olabilirsiniz. Ama takdir edersiniz ki biz gazeteciler adeta bir Sosyal Yardımlaşma ve İş ve İşçi Bulma Kurumu gibi olmuşuz, o kadar istek var ki hangi birine yetişelim? Şimdi bayramın gelecek olması bu fakir adam için bir kutlama mıdır, ya da başkasından bayram masrafını isteyerek eziyet işkence çekmek midir? İster bayram olsun, ister seyran olsun geldiği zaman mutlu değil, mutsuz oluyorsam param yok diye etrafa rezil oluyorsam, bir zahmet ne bayram gelsin ne de seyran. "Bayramı insan gibi yaşayamadığım için ne bayramı severim ne de seyranı!" diyen çok insan gördüm. İşte ben de bundan dolayı bayramları sevmiyorum.

Selamlar…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları