Kozluk’ta dev sağlık kompleksi tamamlandı

Kozluk’ta halka daha nitelikli ve modern bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 10 Üniteli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezini barındıran iki bloktan oluşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Kompleksi binası tamamlanarak hizmete hazır duruma getirildi.

Gündem Yayın: 27 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 27.12.2020 17:15:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kozluk’ta halka daha nitelikli ve modern bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla içerisinde Sağlıklı Hayat Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 10 Üniteli Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Aile Sağlığı Merkezini barındıran iki bloktan oluşan İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Kompleksi binası tamamlanarak hizmete hazır duruma getirildi. Sağlıklı Yaşam Merkezi sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kuruldu. Merkezde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecek. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan merkezde; doktor, laboratuvar teknisyeni, psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, röntgen teknisyeni, hemşire ve ebe görev yapacaktır. Aile Sağlığı Merkezinde 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamı verilecek olup, 6 aile hekimi 4 aile sağlığı çalışanı ile hizmet verecek. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetleri daha da güçlendirildi.  Sağlık kompleksinde oluşturulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu; 11 personel, 2 adet tam donanımlı ambulans ile 7/24 hizmet usulünü esas alarak ilçe merkezi ile bağlı çevre köylere; nitelikli, hızlı ve ulaşılabilir acil hizmeti sunulacak. Batman merkez Ağız ve Diş Sağlığı merkezine bağlı olarak Kozluk’ta açılan 10 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği 10 adet diş üniteli, 1 panoramik röntgen cihazı, 1 periapikal röntgen cihazı, 10 endomotor vb. son teknoloji cihazlarla donatılan merkezde; dolgu, kanal tedavisi, sabit ve hareketli protezler, diş taşı temizliği gibi tüm işlemler yapılabilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.