DARGELİRLİ ÇÖPE MUHTAÇ!

DARGELİRLİ ÇÖPE MUHTAÇ!

Yaşam Yayın: 29 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.04.2024 13:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gittikçe zorlu bir hal alan ekonomik sıkıntılar nedeniyle çöpler hem geçim, hem de iş alanı haline geldi. Dargelirli vatandaşlar da astronomik rakamlara ulaşan ayakkabı, giyim ve benzeri ihtiyaçlarını eskicilerin, çöplerden topladığı tezgahlardan karşılıyor.

DARGELİRLİNİN UMUDU ESKİCİ TEZGAHLARI!

Yüksek enflasyon, hayat pahallılığı ve ekonomik kriz nedeniyle daha da yoksullaşan dargelirli vatandaşları ayakkabı, giyim ve dayanıklı tüketim mallarını eskici tezgahlarında satın almaya zorluyor. Yıllardır işsiz kalan Fuat Sezer, iki yıldır çöplerden topladığı eskileri satarak geçimini sağladığını ifade etti. Sezer, kentin bir çok mağazasında bir çift ayakkabının 1000 liradan başladığını, eskici tezgahlarında giyilebilecek bir çift ayakkabının 20 ila 50 lira arasında satın alınabileceğini söyledi. Sezer, ''Vatandaşlar son dönemlerde artan hayat pahalılığı nedeniyle artık yeni ürünler alamadığı için bir çok ihtiyacını eskicilerden karşılıyor. Bu durum eskicilik mesleğini adeta bir sektör haline getirdi. Çöpten bedavaya topladığımız ürünleri tezgahlarımızda sergileyerek vatandaşın beğenisine sunuyoruz. Ürünlerimiz arasında bisikletten tutun elbise ve ayakkabıya kadar her şeyi bulmak mümkün. Tezgahlarımızda halı 100-200 lira, elbise 50-100, ayakkabı 20-50 lira arasında satılmaktadır'' dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.