Durmaz: “Esnafımıza sahip çıkılmalıdır”

Esnaf ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, girdi fiyatları ve artan giderlerden dolayı zor günler geçiren esnafa sahip çıkılması, çözüm odaklı ve esnafı rahatlatacak adımların atılması gerektiğini kaydetti.

Gündem Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 04:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HÜDA PAR seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrası da ziyaret ve çalışmalarına aralıksız devam eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve yönetimi Batman’ın en büyük caddelerinden olan Komando Caddesi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyareti sonrası açıklama yapan Başkan Durmaz, “Merkez İlçe Başkanlığı olarak devam ettirdiğimiz çalışmalarımız kapsamında ilimizin büyük caddelerinden biri olan Komando Caddesi’nde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek piyasa ile ilgili beklentilerini konuştuk, sorun ve sıkıntılarını birebir kendilerinden dinledik.” dedi.

Batman esnafımıza sahip çıkılmalıdır

Sürekli artan enflasyonun getirdiği ekonomik sıkıntılar ve halkın alım gücünün düşmesinin esnafın işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Durmaz, “Sürekli artan enflasyonun getirdiği ekonomik sıkıntılar, halkın ciddi anlamda düşen alım gücü maalesef esnafların işlerini olumsuz yönde etkilemiş. Esnaf bu durumdan memnun değildir. Sürekli artan giderleri karşılamada zorlanmaktadırlar. Girdi fiyatlarının yüksek oluşu, durdurulamayan zamlar, ürün fiyatlarındaki istikrarsızlık; esnafımızın işlerinin önemli ölçüde azalmasına sebebiyet vermiştir. Girdi fiyatları ve artan giderlerden dolayı zor günler geçiren Batman esnafımıza sahip çıkılmalıdır. Çözüm odaklı ve esnafı rahatlatacak adımlar atılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmasın

Yüksek enflasyonla mücadelenin devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini dile getiren Durmaz, “Yüksek enflasyonla mücadele devlet politikası haline getirilmelidir. Zamlar, yüksek gelen faturalar, artan maliyetler ve fahiş kira fiyatlarından dolayı esnaflar küçülmeye gitmek zorunda kalmaktadır. Böyle devam ederse kimi esnaf mecburen kepenk indirmek durumunda kalacaktır. Bu da işsizlik problemini ortaya çıkaracaktır. HÜDA PAR olarak bizler bugüne kadar esnafımızı yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Sorunlarının çözülmesi ve haklı beklentilerinin karşılanması adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Yetkililer de esnafımızın sorunlarını dikkate almalıdırlar.” İfadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.