‘FİLİSTİN DAVASI BİZLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR’

‘FİLİSTİN DAVASI BİZLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR’

Yaşam Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 20:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Filistin'e Destek Siyonizme Lanet programına konuşmacı olarak katılan Batmanlı siyasetçi HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi M. Şerif Durmaz, Filistin davasının vazgeçilmezleri olduğunu söyledi.  Kur'an tilavetiyle başlayan programda, selamlama konuşması, marşlar ve STK başkanlarının Gazze ve Kudüs konulu konuşmalarıyla devam etti. Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi M. Şerif Durmaz, İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenerek Gazze konusunda somut adımlar atmaları çağrısında bulundu.

Halkın meydanlarda yaptığı etkinliklerin önemine vurgu yapan Durmaz, "Yöneticilerimize düşen Gazze konusunda somut adımlar atmaktır. Buradan, bu meydandan İslam ülkelerini idare eden yöneticilere de sesleniyoruz. Ey Arap ülkelerini yöneten pısırık liderler. Neden sesiniz çıkmıyor, neden onurlu bir irade ortaya koymuyorsunuz. Müslüman kardeşleriniz orada katlediliyor. Ama sizlerden bir ses yok, ama sizlerden bir adım yok. Daha ne kadar duracaksınız, daha ne zamana kadar sessiz kalacaksınız. Ey İslam ülkelerinin liderleri, artık sizden beklenen adımları atın, artık sizden beklenen girişimlerde bulunun. Aynı zamanda kendi ülkenizde bulunan işgal rejiminin temsilcilerini de sınır dışı edin. Eğer bunları yaparsanız vallahi tarihe yazılacaksınız. Eğer bunları yapmazsanız tarih sizi hayırla yad etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Gazze'de yaşanan insanlık dışı zulümlerle İlgili duygularını anlatan Durmaz, "Annelerimize, bacılarımıza çok ciddi anlamda görevler düşüyor. Peki annelerimiz ne yapacak? Annelerimiz Selahaddinler yetiştirecekler, bacılarımız Selahaddinler yetiştirecekler. O Selahaddinler ki nasıl ki Kudüs'ün fatihi oldular, aynı şekilde bugün de, Gazze'nin, Kudüs'ün fatihi olacaklar. Bizler için Mescidi Aksa, Kudüs vazgeçilmezdir. Filistin davası bizlerin kırmızı çizgisidir. Herkes bilsin ki bizler bu davadan vazgeçmeyiz, Kudüs'ü ezdirmeyiz, Mescidi Aksa'yı çiğnetmeyiz." ifadelerini kullandı.  Program, Osman Yıldırım Hocanın okuduğu dua ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.