Aile içi kanlı saldırı : 17 Yaşındaki şüpheli anne ve ağabeyini öldürdü
Batman’da akşam saatlerinde yaşanan silahlı saldırı, bir aileyi yok eden trajediye dönüştü. Pınarbaşı Mahallesi 2209 Sokak’ta meydana gelen olayda, 17 yaşındaki M.A.K., henüz netlik kazanmayan bir nedenle annesi ve ağabeyine silahla ateş açtı.

Saldırıda 28 yaşındaki D.K. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan anne A.K. kaldırıldığı İluh Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay, mahallede büyük panik ve derin üzüntüye neden oldu.
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Batman Valiliği, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının 31 Mart 2026 günü saat 18.00 sıralarında gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, A.K. ve D.K.’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği doğrulanırken, olayın ilk değerlendirmelere göre husumet ya da kan davası bağlantılı olabileceği ifade edildi. Olayın faili olduğu belirlenen 17 yaşındaki M.A.K.’ın, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucu Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, Sinan Jandarma uygulama noktasında yakalandığı bildirildi. Şüphelinin, içinde bulunduğu ticari araçta suç aleti ruhsatsız tabanca ile birlikte ele geçirildiği kaydedildi.
Yetkililer, olayla ilgili adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.




