1 Mayıs emek ve dayanışma günü coşkuyla kutlandı

1 Mayıs emek ve dayanışma günü Batman'da coşkuyla kutlandı. “Emek, Barış, Demokrasi, Adalet, Biz Kazanacağız” temasıyla gerçekleşen etkinlik, dayanışma ve umut mesajlarıyla öne çıktı.

Yaşam Yayın: 02 Mayıs 2025 - Cuma - Güncelleme: 02.05.2025 08:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde düzenlenen kutlamalara KESK, DİSK, Petrol-İş, SES, TTB, İHD, TMMOB, TEKSİF gibi sendikaların yanı sıra çok sayıda işçi, kamu emekçisi, kadın, genç ve STK temsilcisi katıldı. Farabi Hastanesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Parkı ve Yılmaz Güney Sergi Alanı’nda son buldu. Katılımcılar yürüyüş boyunca sloganlar atıp pankartlar taşıdı; alanda davul-zurna eşliğinde halaylar çekildi. Etkinlikte konuşan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Cihan Tüzün, ülke genelinde meydanları dolduran milyonların ortak hayaline dikkat çekti: “İşçiler, sağlıkçılar, öğretmenler, kadınlar ve gençler olarak başka bir yaşamın mümkün olduğunu ortaya koyuyoruz. Sendikal hakların güvence altına alındığı, kadınların ve gençlerin güvenceli çalıştığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke hayal değil. Dilimize, kimliğimize, inancımıza saygı duyulan bir düzen mümkündür. Gücümüz birliğimizden geliyor. Hep birlikte kazanacağız” dedi.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.