Sebze fiyatlarında düşüş

Sebze fiyatlarında düşüş

Yaşam Yayın: 16 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 16.04.2024 16:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yerli ürünlerin hasadına başlamasıyla birlikte meyve fiyatlarında düşüşler yaşandığı görüldü. Son yağışlardan dolayı hala fiyatların istenilen düzeye inmediğini söyleyen pazarcılar, havaların ısınmasıyla fiyatların daha da düşeceğini söyledi. 

BALPINAR SERALARINDAN TÜM BÖLGEYE 

Batman Balpınar'da kurulan seralarda salatalık, domates, biber ve bir çok ürün bölge illerinde de satışa sunuluyor. Uzun yıllardır seracılık yöntemiyle üretim yapan pazarcı esnafı İbrahim  Şeker, seralarda yetiştirilen salatalıkların hasadının başladığını söyledi. Örtü altı üretimde mahsul veriminin bu yıl da iyi olduğunu belirten Şeker, bereketli bir mevsim olacağını düşündüğünü dile getirdi. Yağışlı havaların ürün veriminde dalgalanmaya sebep olduğunu ve bununda fiyatlara olumsuz yönde etki ettiğini dile getiren Şeker, havaların ısınmasıyla fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti. Alo Tevşo semt pazarında salatalık 10 liraya, patlıcan 15 liraya, biberin 30 liraya kadar düştüğünü  ifade eden pazarcı esnafı, hipermarketlere göre fiyatların yüzde 40-50 oranında ucuz olduğunu söylediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.