RAMAZANIN BAŞTACI TUZDA TAVUK

RAMAZANIN BAŞTACI TUZDA TAVUK

Yaşam Yayın: 01 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.04.2023 17:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da, tuzla kaplanarak odun fırınında pişirilen tavuklar, büyük beğeni topluyor. Fırından çıktıktan sonra etrafındaki kemikleşmiş tuz tabakası nedeniyle soğuması uzun süren tavuklar lezzeti ile iftarlık sofraların baş tacı haline geldi.

BATMANLI FIRINCILARDAN YENİ BİR LEZZET

Gültepe mahallesi Yücebağ Ekmek Fırınında ‘tuzda tavuk’ üreten Mevlüt Çeni, Kozluk ilçesinin meşhur tuzu ile  pişirilen tavuğun tadının çok farklı olduğunu belirterek, bunun, insanlar tarafından yavaş yavaş keşfedilmeye başlandığını söyledi. Tavuğun pişirilme sürecini anlatan Çeni, "Bir tepsinin üzerinde ıslak tuz ile tavuğun etrafını hava almayacak şekilde kaplayıp, odun fırınına sürüyoruz. Bir tavuk yaklaşık üç saat tuzun içinde, kendi yağıyla pişiyor. Helva gibi oluyor, kemiğine kadar doğal bir şekilde pişiyor. Çıkardığımızda etrafındaki tuz iyice kemikleşmiş oluyor. Tavuğun uzun süre sıcak kalmasını sağlıyor. Bu sayede uzak yerlere götürülebiliyor. Elle açılamadığı için tuz kitlesi çekiçle kırılıyor. Tuzlar kaldırılıp içerisindeki tavuk çıkartılıyor" diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.