PAHALI İLAÇ MERCİMEĞİ VURDU

PAHALI İLAÇ MERCİMEĞİ VURDU

Yaşam Yayın: 26 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2024 17:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Son yağışlarla birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ekili alanlarda yüksek rekolte beklenirken, kırmızı mercimekte verimin yüzde 70 oranında düştüğüne sebep olduğu belirtildi. İlaçların çok pahalı olduğunu söyleyen çiftçiler, ürünü tarladan kaldıramayacağını ifade etti.

YABAN OTU İNSAN BOYUNU GEÇTİ

Batman ve Beşiri ovasında mercimek eken çiftçiler yeni sezonun ilk mahsulünü biçmeye başlarken son yağışlarla birlikte insan boyunu aşan yabani otlar yüzünden yüzde 70 oranında verimin düştüğünü söyledi. Yüksek ilaç maliyetlerden dolayı ikinci kez ilaçlama yapamadıklarını belirten çiftçiler, tarlada mercimekten daha çok yaban otlarının yeşerdiğini ifade etti. Beşiri ovası Örmegözü mevksinde 40 dönüm alanda mercimek eken çiftçiler zararlarının büyük olduğunu belirterek mağduriyetlerini dile getirdi. Örmegöze’de 40 dönüm tarlada mercimek ektiğini söyleyen Necdet Ekinci ve Hamit Nasıroğlu, yaban otlarının insan boyunu geçtiğini ve ilaçlama maliyetlerinin pahalı olmasından dolayı ikinci kez ilaçlama yapamadığını, götürüsünün getirisinden daha fazla olacağından ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Çiftçiler, ''Buğday, arpa ve diğer hububatta verimin iyi olacağı gözlemlenmesine rağmen bu yıl açıklanacak olan hububat başfiyatı endişesini yaşıyoruz. Başta mazot, gübre, zirai ilaç ve aletlerin yüksek maliyetleri bizi günden güne daha da endişelendiriyor. Endişemiz odur ki, açıklanacak düşük bir başfiyat çiftçiyi, daha zorda bırakabileceği gerçeğidir'' ifadelerini kullandılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.