TÜRBEYE ZİYARETÇİ AKINI

TÜRBEYE ZİYARETÇİ AKINI

Yaşam Yayın: 26 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2024 17:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın Beşiri ilçesi Örmegözü (Kanireva) köyünde bulunan Şeyh Halid Türbesi binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Cumartesi günü başlayan ve Pazar günü biten aş ve dökme 'camai' etkinliklerine Türkiye'nin dört bir yanı ve Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

68 YILDIR SÜREN GELENEK

Anma etkinliklerinin 68 yıldan bu yana sürdüğünü ifade eden Şeyh Süleyman Bağdu, yıllardır süren etkinliklere Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerin olduğunu söyledi. Şeyh Selman Bağdu, ''Atalarımızın bize bıraktığı bu etkinlik, gelenek ve görenekle bütün dünyaya huzur, barış ve sağlık gelsin. Bu ortamdaki sevgi ve kardeşlik tohumunun dünyanın dört bir yanına dağılması temennisinde bulunuyoruz. Batman, bölge ve Türkiye'nin bir çok ilinin yanı sıra İngiltere, Belçika, Fransa, Hollanda ve Almanya'dan misafirlerimiz geldi. İnsanları uzak coğrafyadan buraya getiren maneviyatları ve inançlarıdır. Biz de bu inançlarını en güzel şekilde yapmaları için hizmette bulunuyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.