KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ

KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ

Yaşam Yayın: 25 Şubat 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 25.02.2026 13:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin ilk programı, Batman’ın Hasankeyf ilçesinde gerçekleştirildi. Tarihi atmosferde düzenlenen programa, DEM Parti ve DBP il örgütleri öncülük ederken, TJA üyeleri ile çok sayıda kadın katılımcı etkinlikte yer aldı.

ANA KUTLAMA 7 MART'TA BATMAN'DA

“Direnişle Özgürleşiyor, Demokratik Toplumu Örüyoruz” temasıyla yapılan programda katılımcılar, yöresel kıyafetleriyle Hasankeyf sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi. Erbane eşliğinde yapılan yürüyüşte sloganlar atılırken, etkinlik basın açıklamasının yapılacağı alanda sona erdi. Açıklamayı Belediye Meclis Üyesi ve TJA aktivisti Elif Kıvırcık okudu. Basın metninde, 1857 yılında New York’ta eşit işe eşit ücret talebiyle mücadele eden kadın işçilerin direnişine atıfta bulunuldu. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu vurgulanarak, kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı. Ayrıca kadın emeğinin görünmez kılınması ve karar alma mekanizmalarındaki temsiliyet eksikliğine dikkat çekildi. Açıklamada, 8 Mart’ın yalnızca bir anma günü olmadığı, aynı zamanda mücadele ve dayanışmanın simgesi olduğu ifade edildi. Program, atılan sloganların ardından sona ererken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamındaki ana kutlamanın 7 Mart Cumartesi günü Batman merkezde yapılacağı duyuruldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.