ZAMLAR ÖĞRENCİLERİ ETKİLEDİ

Yaşanan son zamlar birçok sektörde olduğu gibi okul kantinlerinde ve büfelerde fiyat artışı yaşanınca öğrenci harçlıklarına da yansıdı.

Yaşam Yayın: 20 Eylül 2018 - Perşembe - Güncelleme: 20.09.2018 18:30:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Özellikle su, ekmek, ketçap, poğaça ve simit gibi ürünlerin fiyatlarının yükseldiğini söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterirken kantin ve büfe işletmeciler ise yaşanan zamlarla hiçbir ilgilerinin olmadığını toptan yapılan zamların ürünlere yansıdığını belirterek yetkililerin zamları durdurmalarını istediler.

 “Eskiden çocuklarımıza okul harçlığı 3 lira verirken şimdi 7-10 lira veriyoruz”

Yaşanan son zamlardan dolayı çocuklarının harçlıklarını arttırdığını belirten Nuri Çevik, “Eskiden çocuklara 3-5 lira verirken, şimdi 10 liraya çıktı. Yüzde 50 her şeye zam geldi, kırtasiyeden tutun, birçok ürüne zam geldi. Emeklilere yüzde 9 zam verdiler ama neredeyse her şeye yüzde 70 zam geldi. Bir örnek verecek olursak elektrikte haziran, ağustos, temmuz ve eylül aylarında 4 defa zam geldi. Peki, emekliler ve çalışanlar 4 ayda 4 sefer zam alıyorlar mı? Bunu dikkate almıyorlar mı? benim 4 çocuğum var. Bir tanesi üniversitede okuyor, biri ortaokulda diğeri ise üniversiteye hazırlanıyor. Yani eskiden çocuklarımıza okul harçlığı 3 lira verirken şimdi 7-10 lira veriyoruz. Bizim büyüklerimiz bunu düşünmesi lazım, şimdi desek ki kriz yok, her şey dört dörtlüktür öyle değil maalesef. Eskiden 100 lira ile pazara çıkıyorduk ve ihtiyaçlarımızı gideriyorduk. Artık 300-400 lira ile o eşyaları alamıyoruz.” dedi.

“Bu zamlardan dolayı zor geçiniyoruz”

Emekli maaşıyla 4 çocuk okuttuğunu dile getiren Yılmaz Yurdem, yaşanan zamlardan olumsuz etkilendiklerini belirti. Yurdem, “Ben malulen emekli biriyim, maaşım bin 400’dür. 5 çocuk babasıyım ve 4 çocuğumu okula gönderiyorum. Eskiden çocuklarımı okula gönderdiğimde 2-3 lira harçlık veriyordum onlara yetiyordu fakat şimdi 5 lira harçlık bile yetmiyor. Şimdi fazla harçlık vermemin nedeni kantindeki fiyatların yüksekliğidir. Bu zamlardan dolayı zor geçiniyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.