‘Yetişkinler teknolojiye daha bağımlı’

Batman'da düzenlenen "Aile, İyilik, Duygu ve Zihin Kontrolü" konulu konferansta, duygu, düşünce ve teknoloji bağımlılığının madde bağımlılığı gibi tehlikeli olduğuna dikkat çekildi.

Yaşam Yayın: 13 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 13.05.2019 16:02:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman'da düzenlenen "Aile, İyilik, Duygu ve Zihin Kontrolü" konulu konferansta, duygu, düşünce ve teknoloji bağımlılığının madde bağımlılığı gibi tehlikeli olduğuna dikkat çekildi. Batman İl Müftülüğü tarafından müftülük personelleri ve eşlerine yönelik "Aile, İyilik, Duygu ve Zihin Kontrolü" konulu konferans verildi. Burada konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, duygu, düşünce ve teknoloji bağımlılığının madde bağımlılığı gibi tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Mehmet Emin Terece Cami İmam Hatibi Hivzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Erhan, "İnsanların algıları, düşünceleri, fikirleri, bakış açıları ve iletişim sistemleri değişiyor. Tüm bu değişkenlikler içerisinde bizlerin ona ayak uydurması da yapmamız gereken hususların başında gelmesi gerek. Bizler hem insanlarımızı bilgilendirirken bir taraftan da kendi bildiklerimizi tekrar etmek, onları değişen dünyanın koşullarına uygun hale getirip insanımıza aktarmakla ve yeni yetişen nesle faydalı olmamız açısından da yapmamız gereken hususlardandır. Bu konuda bizlere ön ayak olacak, bu konuya kafa yoracak zihinler Türkiye'de çok fazla gibi gözükse de aslında azdır. Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirimiz Ömer hocanın bizlere bu konuları sunacak olması bizler için önem arz ediyor" dedi. Açılış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Cemalettin Gezgiç’in selamlama konuşmasından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, "Aile İyilik Duygu ve Zihin Kontrolü" konulu konferans verdi.

“TEHLİKELERLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Duygularını kontrol etmekte zorlanan bir nesil ile karşı karşıya olduğumuzu dile getiren Aydın, "Haz, tat, lezzet ve bunların kişiye getirdiği keyif, duygu ve düşüncesi maalesef insanlarımızı ciddi anlamda sarıp sarmalamaktadır. Bugün belki büyüklerimizin yaşadığı dönemde ulaşması çok zor ve çok az olan alkol ve uyuşturucu gibi insanı ciddi anlamda tehlikeye sokan maddeler azken şimdi artık çok daha farklı bağımlılıklar ve tehlikelerle karşı karşıyayız. Bunlar duygu bağımlılığı, düşünce bağımlılığı ve bir o kadar da teknoloji bağımlılığıdır. Bugün maalesef birçok anne ve babamız çocuğunu yaramazlık yapmaması, gürültü yapmaması adına televizyonun karşısına hapsetmekte, bilgisayarın karşısında mahkûm etmekte, tablet ve telefonla adeta birbirlerine zincirlemektedir. Aynı şekilde genelde yapılan araştırmalarda çocuklara ve gençler çok müspet ediliyor, ama yapılan geniş kapsamlı çalışmalarda ortaya çıkan sonuç yetişkinlerin teknolojiye daha bağımlı oldukları ortaya çıkıyor. Eğer insanlar daha yüksek kalori alırken, bedensel olarak daha az enerji harcarsa belli bir aşama sonrasında sinirlerine, korkularına, endişelerine, kaygılarına ve öfkelerine hâkim olamaz hale gelirler. Fındık kabuğunu doldurmayacak çok küçük meseleler adeta zihinlerde büyüyüp devleşerek, hayat memat meselesi haline dönüşür. Eğer bizler farklı vitamin, lezzet alırken hareket etmezsek vücut ter üretmezse beden aktif olmazsa o aldığımız gıdalardaki vitaminlerin ortaya çıkmasını da engelliyoruz. Bugün birçok kişide demir eksikliği, B12 eksikliği ve birçok vitamin eksikliğiyle karşı karşıya kalınıyor. Nedeni nimet eksikliğinden değil, hazmetmeme problemi ve insanların terlemediği (bedensel yoğunlaşmalar) için sürekli araba, asansör, mekanik aletlerle her türlü işi artık zorlanmadan ve terlenmeden yaptığımız için artık terleme eksikliğimizi beyin gidermeye başlıyor. Beyin hararet yapıyor ve insanlar mutsuz hale dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.