Yaz spor kurslarına yoğun ilgi

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün her yıl İl Spor Merkezleri bünyesinde açtığı Yaz spor kurslarında basketbol branşı, bin 206 sporcuyla liderliği elinde bulundurdu.

Yayın: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2019 11:57:59
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün her yıl İl Spor Merkezleri bünyesinde açtığı Yaz spor kurslarında basketbol branşı, bin 206 sporcuyla liderliği elinde bulundurdu. 599 kadın sporcuya karşılık 607 erkek sporcu basketbol kursları için kayıt yaptırıp katılım sağlıyor. 19 Mayıs Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Salonu ve uygun okulların spor salonlarında verilen basketbol kursuna gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Okulların bitmesiyle başlayan tüm kurslarda kayıt tarihi ve kontenjan sıkıntısının olmadığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, son güne kadarda isteyen öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini söyledi.  İl Müdürü Eren; “Önceki yıllarda olduğu gibi sayın Valimiz Hulusi Şahin’in destekleriyle Yaz spor kurslarımıza büyük ilgi gösteriliyor. Bu yıl basketbola en çok başvuru yapılması tahminlerimizde yanılmadığımızı gösterdi. Bin 206 sporcuya Halk Eğitim Merkezimizle koordineli bir şekilde tecrübeli antrenörlerimiz eşliğinde basketbol eğitimi veriyoruz. Kontenjan ve kayıt tarihi sorunumuz yok. Yaz kurslarımız okulların başlamasıyla bitecek. Ancak zaman olarak kurslarımıza gelebilecek öğrenciler için yılın 12 ayı eğitimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

FUTBOLA BİN 156 BAŞVURU

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri Yaz kurslarında futbol branşına ise bin 156 öğrenci kayıt yaptırdı. 276 kadın sporcuya karşılık 877 erkek öğrenci futbol kurslarına başvuruda bulundu. 26 branş arasında 2. sırada bulunan futbol kursları 19 Mayıs tesislerinde bulunan futbol sahalarının yanı sıra, bazı okulların halı sahalarında devam ediyor. Tecrübeli antrenörler eşliğinde verilen futbol kurslarında öğrenciler futbolun temel kurallarını, vuruş tekniklerini, oyun kurmayı, bireysel tekniklerini geliştirmeyi, takım halinde oyun oynamayı, rakip takıma karşı savunma tekniklerini, hücum pozisyonlarını ve diğer futbol  kural ile tekniklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar. Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Kurum olarak futbola büyük önem veriyoruz. Alt yapı bizim için olmazsa olmazlarımızdandır. Antrenörlerimizin yetiştirdiği sporcular kısa zamanda farklı kulüplerde oynama şansı buluyorlar. İlimizde futbolda alt yapıyı canlandırmak için seferber olmuş durumdayız. 19 Mayıs’ta 3 adet nizami futbol sahamız çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetindedir. Sayın Valimiz Hulusi Şahin’de alt yapıya büyük önem veriyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.