‘Wê Hesab Neyê Dayîn’ kahkahaya boğdu

Batman Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sahnelenen "Wê Hesab Neyê Dayîn" adlı tek perdelik komedi tiyatro oyunu Batmanlı tiyatroseverleri kahkahaya boğdu.

Yaşam Yayın: 15 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.07.2019 15:29:41
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Batman Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sahnelenen "Wê Hesab Neyê Dayîn" adlı tek perdelik komedi tiyatro oyunu Batmanlı tiyatroseverleri kahkahaya boğdu. Dario Fo’nun 1974 yılında yazdığı ve Kürtçeye “Wê Hesab Neyê Dayîn” adıyla uyarlanan, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri konu alan tiyatro oyununu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çetinkaya, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda tiyatrosever izledi. Hafta sonu Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Wê Hesab Neyê Dayîn adlı yetişkin Kürtçe Tiyatro oyunu izleyenlerden bol alkış aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Çetinkaya, oyunculara petrol pompası maketi takdim ederken, oyunu sergileyen oyuncu kadrosunu performanslarından dolayı tebrik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.