GIDACILAR SİTESİNİN TEMELİ ATILDI

GIDACILAR SİTESİNİN TEMELİ ATILDI

Yaşam Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 15:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman-Beşiri yolu, Organize Sanayi Bölgesi karşısında bulunan 220 bin açık alan ve 170 bin dönüm  arazide inşa edilen Batman Gıdacılar Sitesinin temeli atıldı. Temel atma törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, Ak Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Kooperatif Başkanı Süleyman Emek ile yönetimi, kentin iş insanları, STK temsilcileri ve kamu kuruluş müdürleri katıldı. 

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Beşiri yolu, Organize Sanayi Bölgesi karşısında 7 blok ve 170 işyerinden oluşacak olan Gıdacılar Sitesi temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı Süleyman Emek, Batman'a yakışır dev bir yatırımınla hem kentin istihdamına hem de kent içindeki trafiğin rahatlamasına da katkı sağlayacaklarını ifade etti. Sitenin kurulması için yardımlarını esirgemeyen Batman Valisi Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na teşekkür eden Dernek Başkanı Süleyman Emek, sitenin iki yılda tamamlanacağını ifade etti. 

BATMAN'DAN DÜNYAYA

Batman'da bulunan ve Gıdacılar Sitesinin temel atma törenine katılan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gıdacılar Sitesinin yatırımının çok kıymetli bir proje olduğunu ifade etti. Kooperatifin bir başarı hikayesine imza attığını belirten Milletvekili Nasıroğlu, "Yönetimin arsayı satın alması, projenin oluşturulması ve işe süratle başlanılması bir başarının hikayesidir. 2025'te tamamlanması hedeflenen bu kooperatifin açılışını da beraber yapacağımıza inanıyorum" dedi. Batman'ın yatırımlar konusunda çok heyecanlı ve girişimci bir kent olduğunu söyleyen Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, ''Gelişmesini istediğimiz bu kentin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak bir mekanizmanın oluşmasını istiyoruz. Sadece beton binaları inşa etmekle iş imkanı sağlanmaz. Bu fabrikalarda ürettiklerimizi Batman ve bölgede değil, tüm Türkiye'ye hatta dünyaya bile satmak lazım. Bunun içinde pazarlama ağımızı büyütmemiz gerek. Batman bu enerjiye sahip. İnanıyorum ki Batman bunu başararak Türkiye'nin dört bir tarafında olacak'' diye konuştu.

"HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR"

Batman Gıda Toptancıları Sitesinin temel atma töreninde konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, kentin 50 yıllık geleceğini düşünerek yatırımlar yapıldığına dikkat çekerek hayallerinin teker teker gerçekleştiğini söyledi. Batman sebze halinin örneğini veren Vali Canalp, ''Batman sebze hali Bitlis, Hakkari, Iğdır, Van ve bir çok ilin lojistik merkezi konumunda. Bugün temelini attığımız Gıdacılar sektörü de bu görevi görecektir. Buradaki Gıda Toplantıları Sitesi sadece Batman'a hitap etmeyecek, bundan emin olabilirsiniz. Aynen hal örneğinde olduğu gibi önümüzdeki yıllar içerisinde gıda sektörü de serpildikçe, büyüdükçe, geliştikçe bütün bölgenin gıda lojistiğinin merkez üstü haline gelecek. Batman'ı bölgesel merkezi haline getirmenin de adımını atmış olacağız. Hayallerimiz büyük olacak. Attığımız adımlar büyük olacak. Temelini atmış olduğumuz bu tesis Batman'ımızın geleceğini inşa etmek için çok kıymetli'' ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.