“Türkiye'nin misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğiz’

Vali Hulusi Şahin, Beşiri’nin İkiköprü beldesine bağlı Uğurca köyündeki kampta yaşayan Yezidileri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Yaşam Yayın: 17 Ocak 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.01.2019 15:41:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

VALİ ŞAHİN, YEZİDİLERİ ZİYARET ETTİ

Türkiye devletinin misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğini belirten Vali Şahin, “Burada yaşayan Yezidiler, Irak’ın Sincar Bölgesinde DEAŞ terör örgütünün zulmünden kaçarak ilimize sığınmışlardı. Burada bir çadır kent oluşturarak üç yılı aşkın bir süredir kalıyorlar. Bölgemizin insanı onlara kucak açtı. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İhtiyaçlarını tespit etmek ve onlarla sohbet etmek için bu gün buradaydık. Gerçekten çok büyük travmatik dönemden geçtiler. Ama şuan Türkiye’nin güvencesi altında yaşıyorlar. Türkiye devletinin misafirperverliğini sonuna kadar göstereceğiz. Bir kısmı başka ülkelere ilticada bulunuyorlar. Onlarla ilgili iş ve işlemler devam ediyor. Burada kaldıkları süre içerisinde bütün insani ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ziyaret sırasında, Valilik tarafından yaptırılan umumi banyo, wc, vs. hizmetler gezildi ve Beşiri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan yardım kolileri, kampta yaşayan Yezidi misafirlere dağıtıldı. Kamp ziyaretinde Vali Şahin’e, Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak ve İl Göç İdaresi Müdür Vekili İbrahim Halil Tokmak eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.