"TFF, Batman’a daha çok maç versin"

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur eleme maçında Süper Lig ekibi Kasımpaşa’yı konuk eden Batman Petrolspor, rakibi karşısında iyi mücadele etti.

Yayın: 31 Ekim 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 31.10.2018 16:35:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kasımpaşa’nın 3-2’lik üstünlüğüyle devam eden maçın uzatma dakikalarında tribünlerden sahaya atılan su şişesi, Koita’nın yüzüne denk geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Kasımpaşalı Koita, suratına gelen su şişesi sonrası yerde kaldı. Yaşanan  olayın ardından maçın hakemi Özgür Yankaya müsabakayı tatil etti. Kasımpaşa Sportif  Direktörü Nursal Bilgin, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, Batman’a daha çok maç verilmesinin gerektiğini belirterek, " Aslında her şey çok güzel başladı. Biz Batman halkından çok memnunuz. Bizi bando takımıyla karşıladılar.  Maç öncesi taraftarların ilgisi, sevgisi vardı. Taraftarlar geldi, özür diledi. İdareciler özür diledi. Bu kesinlikle Batman'ın spor anlayışına gölge düşürmesin. TFF'ye duyuru yapmak istiyorum. Batman'a daha çok maç verilsin. Burada çok güzellikler var. En önemlisi futbola çok aç insan var" diye konuştu.

“CAMİAYA MAL EDİLMEMELİ”

Hekimoğlu Trabzon FK Yönetim Kurulu Türkiye Ziraat Kupası 4. tur müsabakasında karşılaşan Batman Petrolspor – Kasımpaşaspor maçında yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu Trabzon Yönetim kurulunun açıklamasında şu görüşlere yer verildi :  “Batman Petrolspor – Kasımpaşaspor müsabakasının uzatma dakikalarında, bir çocuk tarafından Kasımpaşalı futbolcu Koita’nın başına atılan su şişesi sonrası müsabakanın tatil edildiğini büyük bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Türkiye kupasında Kasımpaspor’u konuk eden Batman Petrolsporlu hem yönetimin hem de taraftarların aynı halis duygularla hareket ettiğinden en ufak bir kuşkumuz yoktur. Bir çocuğun yapmış olduğu bir hareketin koskoca bir camiaya mal edilmesinin vicdanları yaralayacağı fikrini savunmaktayız. Türk futbol ailesi içinde Anadolu’da Fair-Play ruhunun tohumlarını atan ve yeşerten bu güzide camiamıza futbol ailesi tarafından sahip çıkılması gerektiğini, münferit olarak gerçekleşen bu olayın bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

“BU ŞEHİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, karşılaşmanın tatil edilmesinden dolayı üzgün olduklarını söyledi.  Konaç, “Tribünleri dolduran takımıyla bütünleşen muhteşem taraftarlarımızla sahada her şeyi yapıp mükemmel bir geri dönüşle beraberliği yakalayıp galibiyeti kaçıran futbolcularımızla bu turu geçmeyi hak etmiştik. Bir anlık bir hatayla bir refleksle  öğrenci bir taraftarımızın attığı plastik pet su Türkiye’de ilk kez bir maçın yarıda kalma sebebi olmuştur. Tüm çaba ve ricalarımıza rağmen maçın tatil edilmesi büyük bir adaletsizlik olmuştur. Biz, polislerin arasında ağlatarak gözaltına alınan küçük kardeşimizi çoktan affettik. Maçın tatil edilmesiyle naklen yayın, reklam geliri, tur ve İddia gelirleri de askıya alınmıştır. Umarız bu üzüldüğümüz son maç olur. Çünkü bugün herkes gördü. Bu şehir hak ettiği yerde değil” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.