Taze soğan, üreticisini memnun etmiyor

Batman'ın Balpınar beldesinde taze soğan üreticisi ektikleri soğanlardan yeterince verim alamadıklarını belirterek, verimin geçen seneye göre yarı yarıya düştüğünü söylediler.

Gündem Yayın: 17 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 17.01.2022 11:42:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın Balpınar beldesinde taze soğan üreticisi ektikleri soğanlardan yeterince verim alamadıklarını belirterek, verimin geçen seneye göre yarı yarıya düştüğünü söylediler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin üretim hacmi açısından en büyük seralarına sahip Balpınar Beldesindeki üreticiler, gece-gündüz demeden üretmeye devam ediyor. Hayatlarını çiftçilik yaparak kazanan vatandaşlar, son günlerde emeklerinin karşılığını alamadıklarından dert yanıyor. Ailesi ile birlikte tarlada saatlerce hem ürün toplayıp hem de ürünleri satışa hazır hale getiren üretici yapacak başka bir işi olmadığı için mesleğini sürdürdüğünü ifade ederek yetkililerden destek istedi.

"VERİM YARI YARIYA DÜŞTÜ''

Balpınar Beldesindeki seralarda birinci ve ikinci ürünlerini salatalık yetiştirerek değerlendiren çiftçi Mehmet Balin, ''Yıllardır buralarda aile olarak çalışmaktayız. Bu yıl seramızda ilk iki ürünü salatalık yetiştirdik, ardından yeşil soğan üretimi için tohumlarımızı attık, yaklaşık olarak 1,5 aydır bu serada emek veriyoruz. 1,5 dönüme yakın bu alanda 1,5 ton soğan tohumu ektik. Yaklaşık olarak 3 ton yeşil soğan elde edeceğiz. Yeşil soğanın kilosu her ne kadar 7 ila 8 TL’den satılsa bile ciddi bir kazancımız olmuyor. Artan maliyet ve girdi fiyatlarından ötürü bir kazanç elde edemiyoruz'' dedi. Birinci ve ikinci ürünlerini salatalık olarak eken ardından yeşil soğan yetiştirdiğini belirten Mehmet Balin, “Salatalık ve yeşil soğan fiyatları geçen yıllara göre iyi sayılırdı. Maliyet ve ürünlerden verim düştüğü için kazancımız olmuyor. Ailemizle birlikte ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.