Su forumunda Hasankeyf konuşuldu

Mezopotamya Su Forumu, 6-8 Nisan tarihinde Türkiye, Latin Amerika, ABD, Rusya, İran, Irak, İran ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Federal Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 15 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2019 16:58:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mezopotamya Su Forumu, 6-8 Nisan tarihinde Türkiye, Latin Amerika, ABD, Rusya, İran, Irak, İran ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 150 sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla Federal Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde gerçekleştirildi. Forumda, canlılar için hayati olan suyun geleceğine ve metalaştırılmaması üzerine tartışmalar yürütüldü. Foruma katılan Yönetmen Ali Ergül, forumda en çok Ilısu Barajı’nın konuşulduğunu söyledi. Suyun silah olarak kullanılmasının tehlikelerinin de konuşulduğunu ifade eden Ergül, “Burada da yürütülen asıl tartışma, insan ve devlet merkezli su yönetimi ve tanımlamasının, problemin ana kaynağını oluşturduğu vurgusu sık sık yapıldı. Büyük baraj, küçük baraj tartışmaları yapıldı. Bazı ülkelerden katılan katılımcılar büyük barajların yapılmaması gerektiği, var olan barajlarında farklı yollarla sonlandırılması gerektiği dile getirseler de asıl yaklaşımın suyun özgür akması gerektiği ve ticari bir metalaşmaya dönüştürülmemesi gerektiği oldu” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.