Sıkı tedbirler devam ediyor

Yaklaşık olarak bir yıldan beri korona virüs salgınıyla mücadele edilirken, sıkı tedbir ve uygulamalara devam ediliyor.

Yaşam Yayın: 04 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.03.2021 17:29:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Doğu ve Güneydoğu illerinin salgınla mücadele sonucunda en iyi iller arasında sayılan Batman'da mücadeleye devam ediliyor. Batman Valiliği'nin dün kent merkezi, Gercüş, Sason, Kozluk, Beşiri ve Sason ilçelerinin yanı sıra kent merkezi ve tüm köylerde 2 bin kişilik denetim ekibiyle sahaya inerek kontrollerini devam ettirdi. Batman kent merkezinde bir çok iş yeri polis ve zabıta kontrollünde denetimlere devam edildi.

‘SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETMEK ZORUNDAYIZ’

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Dinamik Denetim Modeli” projesine yönelik Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplantı yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Şahin, salgınla mücadelede girilen bu yeni sürecin amacının, yereldeki tüm dinamikleri işin içine katmak olduğuna dikkat çekerek, bu doğrultuda Belediye/İl Özel İdaresi, Meslek Odaları Personeli ve İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikasına sahip diğer kamu görevlileri ile Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Denetmenlerinin de içerisinde olduğu yeni denetim ekipleri oluşturulacağını ve toplamda 2 bin kişiden oluşan bu ekiplerin düzenli olarak sahada denetim yapacağını ifade etti. Vali Şahin, “Bizler bu süreci çok iyi yönetmek zorundayız. Bu yeni kurallar ile birlikte ‘Dinamik Denetim Modelini’ yürürlüğe koyuyoruz. Dinamik denetim sürecini ancak hep birlikte hareket ederek gerçekleştirebiliriz. Bu modelde topyekûn mücadele ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının ve STK’ların devreye girmesi ve denetimleri bizzat yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.