'Sigarasız hayat' için 8 bin 900 başvuru

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hizmet veren ‘Sigara bırakma Polikliniği’ne 8 bin 900 kişiye ücretsiz ilaç desteği sağlandığını söyledi.

Sağlık Yayın: 06 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 06.08.2019 14:39:35
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
Google News

 “SİGARA GELECEK NESİLLERİ TEHDİT EDİYOR”

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu “Sigara Bırakma Polikliniği'ne şu ana kadar 8 bin 900 başvuru oldu. Bu başvurudan 4 bin 381 kişi kontrol için gelmiş olup, devam dozu almıştır. Devam dozu sayısına bakıldığında başvuranların %50'sinin sigarayı bıraktığı söylenebilir” dedi. Pamukçu, “Sigara tiryakiliği her geçen gün artıyor. Bu durum gelecek nesilleri tehdit etmektedir. Sigara içenlerde solunum sistemi hastalıkları, akciğer kanseri, mesane kanseri gibi hastalıklara rastlanıyor. Biz hastanede 2011 yılından beri sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz ve sigarayı bırakmak isteyenleri polikliniğimize bekliyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.