Şiddete tepki

Batman Bölge Devlet Hastanesi personellerinin darp edilmesi olayı ile ilgili Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 30 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 30.07.2019 10:43:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Bölge Devlet Hastanesi personellerinin darp edilmesi olayı ile ilgili Batman Tabip Odası Yönetim Kurulu tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı. Tabip Odası’nda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, “Sağlıkta şiddet maalesef azalmak bir yana son dönemlerde daha bir artış göstererek devam etmektedir. Hasta ve hasta yakınlarının kaygı düzeylerinin yüksek olmasının ve sağlık hizmetinin sunumunda güçlüklerin çok olmasının sözel ve zaman zaman fiziksel şiddete yol açabildiği bilinmektedir. Halkımıza çağrımız; sağlıkta şiddete dur demek adına bizimle dayanışmaya davet ettiğimizi, bu mücadelemizin aynı zamanda nitelikli bir sağlık hizmet sunumu mücadelesi olduğunu, mesleki saygınlığı, bağımsızlığı korunmuş ve hiç bir baskı altında olmadan mesleğini icra eden hekimler ve sağlık çalışanlarıyla ancak nitelikli bir sağlık hizmet sunumunun verilebileceğini de ifade etmek isteriz. TTB’nin ve Batman Tabip Odası’nın aklı, yüreği ve gözü hekimlerin üzerindedir. Onlara yönelen şiddet hekimlik ve insanlık değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz ve sağlıkta şiddeti durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.