Riskli binalar yıkılacak

İstanbul Kartal'da yaşanan olayın ardından kentsel dönüşüm projeleri tekrar gündeme geldi.

Gündem Yayın: 03 Mart 2019 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2019 17:13:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, kentsel dönüşüm eylem planı çerçevesinde tespit edecekleri riskli binaların kullanıma elverişli olmamaları halinde yıktırılacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye genelinde 90 gün içerisinde riskli alan tespitleri yapılacak. Batman'da da riskli binaların tespit edileceğini belirten Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, binalarının riskli olmasından şüphelenen vatandaşların kendilerine başvurmalarını istedi.

“90 GÜN İÇİNDE BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK”

Riskli alanlarla ilgili yeni bir çalışmanın yapılacağını aktaran Özkan, "Kentsel dönüşüm ile ilgili Bakanlığımızın yeni yayınladığı bir strateji eylem planı var. Bu eylem planı tüm 81 il Valiliklerine gönderilmiştir. Bu strateji eylem planı tüm Belediyelere gönderildi ve Belediyeler bu konuyla ilgili riskli alan tespitlerini yaparak 90 gün içerisinde Bakanlığımıza bildireceklerdir. Türkiye genelinde bildirilen bu riskli alanlar üzerinde Bakanlığımız, bu kentsel dönüşüm ile ilgili yeni çalışmalar yapacak. İlimizde de bu anlamdaki strateji eylem planı Belediyeye gönderildi. Belediyelerimizle bu konu ile ilgili istişare halindeyiz. Belediyelerimizle beraber ilimizde riskli alan olabilecek alanların belirlenip Bakanlığa bildirilmesi durumunda biz de üstümüze düşen çalışmaları yapacağız" dedi.

"ÇALIŞMALAR ALAN BAZDA OLACAK"

Çalışmaların parsel bazda değil, alan bazda olacağını söyleyen Özkan, "Şimdiye kadar ilimizdeki kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar parsel bazlı çalışmalar oldu. Bazı vatandaşlar kendi binasının riskli olduğunu belirterek risk analiz raporu yaptırdı. Risk analiz raporundaki değerlere göre tespit edilen riskli yapıların yıkılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar oldu. Bakanlığımızın yeni strateji eylem planında riskli binanın parsel bazda değil de alan bazda olmasının daha manalı olabileceği belirtildi." ifadelerini kullandı. Binasından şüphelenen, eski olduğunu ya da depreme dayanaklığının olmadığını düşünen vatandaşlarımız bize veya Belediyeye talepte bulunabilirler. Bu binaların risk analizi yapılır. Eğer risk analizinde performans değerleri yönetmelik değerlerinin altında çıkarsa binanın yıkılması gerekliliğine karar verilir ve bu binalar ilgili idarelerce yıktırılır. Belediye ile çalışmalar yapılacak. Çalışmalarımız raporlaştırılıp Bakanlığa bildirilecek” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.