Öğrenciler tohum ekmeyi öğrendi

Batman TOKİ Kâzım Karabekir İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nursema Nergiz Kara’nın başlatmış olduğu "Yeşil Bir Batman İçin Haydi Çocuklar Tohum Ekmeye" isimli projeyle öğrencilerine doğa bilincini aşılayıp hayata dokunmalarını sağlıyor.

Yaşam Yayın: 09 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2020 16:50:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Yeşil Bir Batman İçin Haydi Çocuklar Tohum Ekmeye" isimli projeyi hayata geçiren Nursema Nergiz Kara, öğretmenlere örneklik teşkil ediyor. Nursema öğretmenin girişimleriyle ilkokul öğrencileri, evde yedikleri meyve ve sebzelerin çekirdeklerini biriktirip okula getiriyor. Öğrenciler, sınıfta farklı tohumları birbirinden ayırarak bir kavanoza alıyor. Öğrenciler daha sonra öğretmenlerinin öncülüğünde meyve ve sebze çekirdeklerini, bahçelerinde yetişen çiçeklerin tohumlarını okul bahçesinde kendileri için oluşturulan tarım uygulama alanına ekiyor, bakımını da kendileri yapıyor. Nursema Nergis Kara, “Biz çocuklarla özellikle yediğimiz meyve, sebzelerin çekirdekleri çöp değil. Artık bunları atmayacağız. Okula getireceğiz. Okulda hep beraber okulda uygulama alanlarına ekeceğiz dedik. Çocuklar evde yedikleri meyve, sebzelerin çekirdeklerini toplayıp getirdiler. Önce kuruttular, beklettiler güneşte, sonra kavanozlarda getirdiler. Biz bunları bahçede oluşturduğumuz uygulama alanına ektikten sonra bunlar çıkmaya başladı. Çocuklara öncelikle doğa bilincinin temeline inmeyi öğretmeyi istedim. Çocuklar bunun bilincine vardılar. Ben çocuklara çoğu zaman şunu söylüyorum, ‘çocuklar poşetlerimizi, çöplerimizi yere atmayalım’ ama çocuklar attıkları zaman bunun farkında değillerdi. Doğaya ne kadar zarar verdiklerinin farkında değillerdi. Ama kendileri tohum ektikten sonra ‘Öğretmenim gerçekten biz çöpü attığımızda ağaç bundan etkileniyormuş. Ağacımız büyümüyormuş. Zarar görüyormuş’ dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.