Mobil ekipler 48 okulu taradı

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimleri tarafından 48 okulda tarama yapıldığını belirtti.

Yaşam Yayın: 26 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 26.02.2020 17:25:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimleri tarafından 48 okulda tarama yapıldığını belirtti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Ümit Çiçek, “Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimleri öncelikle; okul devamsızlığı olan, ihmal veya istismara uğrama riski bulunan, suça yönelme riski altındaki çocukların yanı sıra,  sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan çocukları tespit ediyor. Risk grubunda olduğu tespit edilen çocuğun ve ailesinin ihtiyaçları belirlenerek, bu ihtiyaçların giderilmesine yönelik, koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirler alınıyor. Alınan tedbirler arasında gerekmesi halinde çocuğun kurum bakımına alınması, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED), eğitim, sağlık ve danışmanlık tedbirleri yer alıyor. İlimizde Sadece Mobil Çocuk Sosyal Hizmet Birimimiz tarafından yapılan 48 okul taramasından sonra; 34 çocuğa eğitim tedbiri, 18 çocuğa danışmanlık tedbiri kanaati getirildi. 45 aileye Sosyal Ekonomik Destek hizmeti sunuldu ve 248 çocuk da ayrıca sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirilerek, İlimizde proje kapsamında şu ana kadar 345 çocuğun ihtiyaç duydukları hizmete erişimi sağlandı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.