MEVLİD KANDİLİ İDRAK EDİLDİ

Yaşam Yayın: 09 Kasım 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.11.2019 11:09:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle okunan mevlid ve seslendirilen ilahilerle idrak edildi. Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya teşrifinin 1441'inci yıl dönümü münasebetiyle Batmanlılar kentteki camilere akın ederek okunan mevlid ve seslendirilen ilahilere eşlik ederek dualar edip, salavatlar getirdi. Yıldönümü münasebetiyle Batman İl Müftülüğü tarafından yatısı namazının ardından Merkez Şevket Başak Camiinde Mevlid Kandili programı düzenlendi. İl Müftülüğü Korosunun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlid ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.

“AİLE DENİLİNCE ZIRH AKLA GELİR”

Programda Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Mevlid Kandili gecesinin ehemmiyetine binaen bir sohbet yaptı. Sohbetinin ardından ise Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası'nın teması "Peygamberimiz ve Aile" olduğunu belitti. Erhan, "Aile denilince zırh akla gelir. Zırh karşıdan gelecek tehlikeleri koruyan bir kalkandır. Olumsuzluklara karşı kalkan korur. Düşmana karşı koruyan kalkandır. Etraftaki zararlı gelebilecek her şeyden koruyan bir kalkandır. Aile de o kelimeden gelmedir. Aile çevredeki tehlikelere karşı insanı koruyan kalkandır. Allah (Celle Celaluhu) erkek ve kadının kabine sevgi ve merhamet var etmesi varlığının delillerinden olarak sunuyor" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.