‘Lütfen küçük yavrumuzu kurtaralım’

2 Oğlu ölümcül beyin erimesi hastalığına yakalanan baba İhsan Abay, Batman Valiliği’nin başlattığı yardım kampanyasıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Hiç bu kadar ümitli olmamıştım" dedi.

Yaşam Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 16:09:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Valiliği, iki çocukları beyincik erimesi (NCL2) hastası olan Fatma ve İhsan Abay çiftinin çocuklarından Ahmet'in tedavi masraflarının karşılanabilmesi için yardım komisyonu kurdu. Dünyada nadir görülen ölümcül NCL2 hastalığına yakalanan Abay çiftinin çocukları Emircan (11) ile Ahmet Çınar (5) kardeşlerin dramı üzerine Batman Valiliği harekete geçerek bir yardım komisyonu kurdu. Baba İhsan Abay, bu kampanya sayesinde hastalığa yeni yakalanan 5 yaşındaki çocuğu Ahmet'in yüzbinlerce doları bulan ilaçlarını yurt dışından getirme imkânını elde etme adına ilk defa büyük bir umuda kapıldığını söyledi. Kampanyada ilk bağışı Vali Hulusi Şahin'in yaptığını belirten Baba Abay, Vali Şahin'in komisyon aracılığıyla açılan banka hesabına 10 bin lira yardımda bulunarak ilk bağışçı olduğunu söyledi. Abay, "Herkes elinden geleni yapmalı. Kimin gücü neye yeterse bu komisyona katkıda bulunmalı. Çok umutluyum. Son umudumuz bu komisyon. Lütfen küçük yavrumuzu kurtaralım. Yardıma gücü yetmeyenleri de duaya çağırıyorum. Zor günler geçiriyoruz. Allah'tan yardım ve sabır diliyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.