‘Köylerimizin sorunlarını gideriyoruz’

Vali Hulusi Şahin, çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Gercüş ilçesini ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 05 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 05.01.2020 17:18:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 İlçe Özel İdare bahçesinde İlçe Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, ilçe kurum müdürleri ve çiftçiler tarafından karşılanan Vali Şahin, İlçe Kaymakamı Mevlüt Şekerci’den yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. İlçe Kaymakamlığı bahçesindeki restorasyon çalışmaları devam eden yaklaşık 100 yıllık tarihi Hükümet Konağında incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu olarak kullanılacak binada incelemelerde bulunan Vali Şahin, binanın eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması konusunda yetkililere talimat verdi.

MUHTARLARA SESLENDİ

Gercüş ilçesi mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Hulusi Şahin Başkanlığında İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Köylerin yol, içme suyu, altyapı ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlara hitap eden Vali Şahin; “Kamu kaynakları sınırlı ve devletin bütçe imkanları bellidir. İhtiyaçlar ise sınırsız. Biz imkanlar ölçüsünde köylerimizin sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük mesafe aldık. Köylerimizin en önemli sorunlarından bir tanesi içme suyudur. Bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Su kuyularına güneş enerjisi santralini kurarak güneş enerjisi ile çalıştırmayı düşünüyoruz.  Ayrıca depoların bakımı ve sağlıklı içme suyu içilmesi için tüm içme suyu depolarının klorlanması çalışmalarımız devam ediyor. Böylece içme suyu depolarının bakımını ve kontrolünü düzenli bir şekilde yapacağız. Bunların yanında daha önemlisi insanımıza iş ve aş sağlamaktır. Bunun için çalışmalıyız” diye konuştu.  Konuşmanın ardından, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Şahin,  sorunların öncelik sırasına göre imkanlar ölçüsünde giderileceğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.