KÖY ÇOCUKLARININ YÜREĞİNE KİTAP D’OKUDU

Yazar Behçet Gülenay'ın "Köy çocuklarının yüreğine kitap d'okuyalım" projesi kapsamında Saklı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu, Akalin İlkokulu ve Büyükdere İlkokulu ziyaret edildi.

Yaşam Yayın: 03 Nisan 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 03.04.2021 09:26:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yazar Behçet Gülenay'ın "Köy çocuklarının yüreğine kitap d'okuyalım" projesi kapsamında Saklı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu, Akalin İlkokulu ve Büyükdere İlkokulu ziyaret edildi. Yazar Behçet Gülenay'ın Kütüphaneler Haftasında çocuklarla buluştuğu etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü'nü temsilen Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, Hasankeyf İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi, Batman-Siirt SMMM Odası sekreteri Abdullah Yıldırım ve okul müdürleri Rezan Baytar ile Ahmet Yavuz katıldı. Okul bahçelerinde yapılan etkinliğe öğrenci ve öğretmenler büyük ilgi gösterdi. Yazar Behçet Gülenay "bilime, tarihe, topluma öncülük edenlerin, tabiat ile iç içe olan sizin gibi köyde okuyan, hayatının bir kısmını köyde yaşamış, gözlemleyen ve tecrübe eden insanların arasından çıktığını" belirterek bilim öncülerin hayatlarından anekdotlar aktararak örnekler verdi. Öğrencilerden gelen meraklı sorulara sabırla cevap veren Gülenay'ı Saklı Köyü Ortaokulu'da bir sürpriz bekliyordu. Etkinliğin sonunda Okul Müdürü Rezan Baytar, yüzündeki maskeyi indirerek; "Behçet Gülenay hocamız belki hatırlamazlar, fakat kendileri benim öğretmenimdi. Hayatımda önemli bir role sahip olmuştur. Böyle bir projeye öncülük etmeleri ve bugün okulumuza gelip bize ve öğrencilerimize güzel ve anlamlı bir gün yaşattıkları için kendilerine şükranlarımı sunuyorum"deyince duygu dolu anlar yaşandı. Bunun üzerine; Yazar Behçet Gülenay; "Yetiştirdiğimiz öğrencileri bugün kendi meslektaşımız olarak görmek, ektigimiz tohumların meyveye dönüştüğüne şahit olmak son derece anlamlı ve gurur vericidir bizim için. İnanıyorum ki bizden devr aldığınız bayrağı çok daha ileriye taşıyacaksınız. Bugün sizlerin yetiştirdiği bu yavrularımız tıpkı sizler gibi yarın öğretmen, doktor, mühendis olarak topluma hizmet edeceklerdir" diyerek duygularını ifade etti. Etkinlik bitiminde öğrenciler okul bahçesinde, eğitimci yazar tarafından kendilerine armağan edilen kitapları okudular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.