KORONANIN ATEŞİ DÜŞMÜYOR

Türkiye genelindeki vaka artışları dikkat çekerken İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede meskenler hariç tüm alanlarda maske takmayı zorunlu hale getirdi.

Gündem Yayın: 09 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.09.2020 16:15:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye genelindeki vaka artışları dikkat çekerken İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede meskenler hariç tüm alanlarda maske takmayı zorunlu hale getirdi. Bakanlık tarafından 81 ilin Valiliklerine gönderilen genelgede meskenler hariç olmak üzere kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, toplu taşıma araçları, park-bahçe, işyerleri, fabrikalar ve araçlarda takılması zorunlu hale gelmesinin ardından Batmanlı vatandaşların kurallara riayet ettiği gözlendi.

MEZARLIKLARDA YOĞUNLUK

Yaşanan korona virüs salgınından zaman zaman en kritik illerle yarışan Batman'da son dönemlerde düşüşün yaşandığı açıklanırken, bir çok bölgede ve mezarlıklarda yoğunluklar yaşanmakta. Özellikle Perşembe günleri kabristan ziyaretleri ve defin işlemleri sırasında mesafe ile maskeye dikkat edilmediği gözlendi. Asri mezarlıktaki görevlilerin, defin ve ziyaret saatlerindeki vatandaşlara mesafe, maske ve hijyen konusunda sık sık uyarıda bulunarak hastalığın daha çok yayılmaması konusundaki uyarılarını sıklıkla duyurduğu gözlendi.

48 SAAT'TE 11 ÖLÜMLÜ VAKA

Batman kent merkezi ve ilçelerde sıkı tedbir ile denetimler sürerken karantinalı adresler sayısında artışlar da devam ediyor. Özellikle sonuçları pozitif olan bazı vatandaşların karantinaya uymadığı ve etraflarına hastalık saçtığı gözlenmekte. Korona virüsle mücadelenin ardından ölümlü vakalarda her gün yaşandığı kentteki mezarlıklarında hareketlilik devam ediyor. 7 ve 8 Eylül tarihlerinde Batman'daki hastanelerde toplamda 11 vatandaşın korona virüsten hayatını kaybettiği öğrenilirken, 7 Eylül tarihinde vefat eden A.A. Dargeçit, R.D. Asri mezarlık, Y.Y. Kozluk, A.B. Kozluk-Kahveci, F.K. Asri mezarlıkta defnedilirken, 8 Eylül tarihinde ise İ.U. Asri mezarlık, M.A.A. Asri mezarlık, M.A. Bismil, H.Ç. Asri mezarlık, M.Ş.Ö. Kızıltepe, M.A.C. Beşiri İkiköprü mezarlıklarında toprağa verildiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.