‘Kongrelerimiz büyüme kongreleridir’

HDP kongresinde İl Eşbaşkanlığına, Fatma Ablay ve Efser Solmaz getirildi. Kongrede konuşan Eşgenel Başkan Temelli, HDP kongrelerinin güçlenme kongreleri olduğunu belirtti.

Gündem Yayın: 29 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 29.12.2019 18:45:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

‘HASANKEYF’E SAHİP ÇIKMALIYIZ’
HDP Batman 3. Olağan Kongresi Alyans Düğün Salonu’nda Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin katılımıyla gerçekleşti. Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, M. Rüştü Tiryaki ve Necdet İpekyüz’ün de hazır bulunduğu kongrede konuşan Eş Genel Başkan Sezai Temelli, “Batman’ın 3. Olağan Kongresi’nin mücadelemizi büyüteceğine inanıyorum. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da büyüyerek, güçlenerek, kararlı mücadelemizi çok daha ileriye taşıyacağız. Bizim kongrelerimiz büyüme kongreleridir, güçlenme kongreleridir, kararlılığımızın bir kez daha ifade bulduğu kongrelerdir” dedi. Roboski katliamına da değinin Temelli, “Bir yüzleşme, hakikatle bir yüzleşme olmadığı sürece, bu olayların failleri yargı önüne çıkıp yargılanmadığı sürece bu acılar canlılığını korumaya devam edecektir” diye konuştu. Baraj gölü altında kalacak olan Hasankeyf ile ilgili re konuşan Temelli, şunları söyledi; “Hasankeyf’i yıkıyorlar, yıktılar. 12 bin yaşında bir tarihi 50 yıllığına olan bir baraj için feda eden bu zihniyet, insanların gözünün içine baka baka bunun sonunu yapma peşinde. 12 bin yaşında olan bir yaşam, bir kültürden bahsediyoruz. Hasankeyf’e sahip çıkmalıyız. Hala yapılmayabilir, hala bu suçtan geri dönebiliriz.” Kongre sonunda İl Eşbaşkanı olarak Fatma Ablay ve 1979 yılında öldürülen Bağımsız belediye Başkanı Edip Solmaz’ın ağabeyi Efser Solmaz seçildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.