Kadınlardan bisikletli protesto

Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, sosyal sorumluluk kapsamında kadına şiddet ve ülke genelinde yaşanan olumsuzluklara karşı tepkilerini ortaya koymak amacıyla bisiklet sürdü.

Yaşam Yayın: 05 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2019 14:04:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, sosyal sorumluluk kapsamında kadına şiddet ve ülke genelinde yaşanan olumsuzluklara karşı tepkilerini ortaya koymak amacıyla bisiklet sürdü. Aralarında Batman Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın ve Belediye kadın meclis üyelerinin de bulunduğu etkinlik, Batman Park AVM önünden başlayıp Dört yol kavşağında son buldu. Üzerlerinde; ‘Kadına Şiddete Hayır’, ‘Katledilen Kadınlar İsyanımızdır’, ‘Uyuşturucu ve Fuhuşa Hayır’, ‘Eş Başkanlık Mor Çizgimizdir’, ‘Çocuk Evliliklerine Hayır’, ‘Kadın Şiddetine Hayır’, ‘Asimilasyon Politikalarına Hayır’ yazılarının yazıldığı t-shirtler giyen Eş Başkan ve beraberindekiler daha sonra bisiklet yolunda bisikletle dört yol kavşağına doğru yol aldı. Batman Belediyesi BATBİS’teki bisikletlere binen Eş Başkan ve beraberindekiler, sürüş öncesi konuşma yaptı. Yaşanan Kadın Şiddetine, Kadın Cinayetlerine, istismara karşı olduklarını kaydeden TJA sözcüsü, kayyum politikalarına da dikkat çekmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını kaydetti. Eş Başkan Songül Korkmaz da, 6 aylık bir kampanyanın ikinci ayağını bisikletle yaptıklarını kaydederek : “Bugünkü etkinliğimiz kampanyanın bir ürünüdür. Bisiklete binmek sağlıklı yaşamın temelidir. Eylem etkinliğimizin sağlıklı yaşama vesile olmasını diliyorum. Bu kampanyanın içeriğinde; taciz ve tecavüzlerin son bulmasını diliyoruz. Yılsonuna kadar devam edecek olan eylem ve etkinliklerimizde, kadın cinayetlerine dikkat çekmek, daha fazla tatsız durumların yaşanmaması, kadına yapılan şiddetin kalktığı ve kadın katliamlarının son bulduğu bir yaşam diliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.