İş Kur, istihdamda Türkiye birincisi

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye Geneli İş Kur İl Müdürlükleri arasında yapılan performans değerlendirmesinde İmalat Sektöründe İşbaşı Eğitimi Katılımcı Sayısı, 15-29 Yaş Arası İşbaşı Eğitimi Katılımcı Sayısı ve Uzun Süreli İşsizlerin İşe Yerleştirmesinde Türkiye Birincisi oldu.

Yaşam Yayın: 19 Haziran 2018 - Salı - Güncelleme: 19.06.2018 15:15:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, “Hamdolsun ki bu başarımız göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana sürekli artarak gerçekleşmiştir. Genç, Kadın ve Engellilerin iş bulma ve işe yerleştirilmesine yönelik projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Batman İş Kur olarak 2018 yılının henüz 5 ayını geride bırakmışken özel sektör işe yerleştirmesinde Bin 500’ün üzerinde istihdam sağlamıştır. Uzun süreli işsizlerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik Türkiye’de ilk defa uygulanan, alanında uzman İş ve meslek danışmanlarından oluşan ‘İş Bulma Atölyesi’ uygulaması ile uzun süredir işsiz olan vatandaşlarımızın iş bulmalarına olanak sağlanmıştır ve bu alanda Türkiye geneli yapılan değerlendirmede birinciliği elde ettik. 2018 yılı içerisinde özel sektör işyerleriyle yapılan işbirliği neticesinde 3 Bin 335 kişiye istihdam sağladık ve bu istihdamın yaklaşık yüzde 50’si genç işsizlerden sağlanmasından dolayı bu alanda da Türkiye 1.’liği elde ettik. İşbaşı Eğitim Programının Bin 537’si imalat sektöründen olması bizleri ayrıca sevindirmiştir” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.