İLÇE ZİYARETLERİNDEYDİ

Gercüş ve Hasankeyf ilçelerini ziyaret eden Vali Hulusi Şahin, ilçe yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Hulusi Şahin çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gercüş ilçesini ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 14:39:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gercüş Hükümet Konağı bahçesinde İlçe Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkan Vekili Mevlüt Şekerci ve kamu kurum yöneticileri tarafından karşılanan Vali Şahin, Kaymakamlığa geçerek, Kaymakam Şekerci'den ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldı. Tadilat çalışmalarına başlanan tarihi Gercüş Hükümet Konağı’nda incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçe esnafını ziyaret eden Vali Şahin, vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet edip, sorun ve taleplerini dinledi. İlçenin kapalı spor salonu, tenis kortu, basketbol, sentetik futbol sahasının bulunduğu spor tesisinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, antrenman yapan sporcularla bir süre sohbet etti. Daha sonra yapımı devam eden 30 yataklı Gercüş Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulunan Vali Şahin,  yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, hastanenin peyzaj çalışmalarının da en kısa sürede tamamlanmasını istedi. Gercüş İlçe Belediyesi tarafından yapılan iş merkezinde ve Kırkat Göleti Mesire alanında incelemelerde bulunan Vali Şahin,  yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Şahin,  Gercüş Kaymakamlığı, GAP İdaresi Başkanlığı ve Gercüş Ziraat Odası’nın işbirliğiyle yürütülen Çiftçi Eğitim ve Uygulama Projesi alanında incelemelerde bulunduktan sonra Gercüş’ten ayrıldı. 

TARİHİ ESER  SALONLARINI GEZDİ

Vali Hulusi Şahin, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hasankeyf ilçesini ziyaret etti. Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç ve kurum yöneticileri tarafından karşılanan Vali Şahin, Kaymakamlığa geçerek, Kaymakam Koç'tan ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin brifing aldı.   Daha sonra 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilen  Hasankeyf Müzesinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, tarihi eserlerin sergilendiği salonları gezerek, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Müze ziyaretinin ardından Vali Şahin,  Ilısu Barajı nedeniyle  anıt eserlerin koruma ve taşınma işlemleri kapsamında Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki Arkeopark alanına taşınan tarihi eserleri yerinden inceledi. Hasankeyf kalesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Şahin, daha sonra tarihi Hasankeyf çarşısındaki esnafı ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi. Vali Şahin, inceleme ziyaretlerin ardından akşam saatlerinde Hasankeyf’ten ayrıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.