İHD 452. kez kayıpların akıbetini sordu

İnsan Hakları Dermeği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınları, 452’nci kez kayıpların akıbetini sordu. İHD Batman Şubesi’nde gerçekleştirilen eyleme insan hakları savunucuları destek verdi.

Yaşam Yayın: 27 Temmuz 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 27.07.2019 17:01:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İnsan Hakları Dermeği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınları, 452’nci kez kayıpların akıbetini sordu. İHD Batman Şubesi’nde gerçekleştirilen eyleme insan hakları savunucuları destek verdi. Kayıp yakınlarının bu haftaki eyleminde Mehmet Abdullillah Heyecan ve Ali Osman Heyecan’ın akıbeti soruldu. Basın açıklaması  İHD yöneticilerinden Mahfuz Akgül tarafından okundu. Akgül, Şırnak’ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısı’nda 1995 yılında kayıp edilen Heyecan kardeşlerin evlerine döndüğü sırada ailelerine haber verdiklerini, ancak bir daha kendilerinden haber alınamadığını belirterek, "Aradan geçen 24 yıla rağmen iki kardeşin akıbeti hala meçhul. Şimdi buradan bir kez daha soruyoruz! Evlatlarımızı kaybedenler yargılanmadan adalet sağlanır mı? Geçmişin karanlığıyla yüzleşmeden, hesaplaşmadan karalıktan arınılır mı? Siyasi irade gösterilmezse işlenen insanlık suçları yargı önüne çıkartılabilir mi? Tüm derin yapılanmaların tasfiyesi gerçekleşmeden demokrasi tesis edilir mi? Geçmişin karanlığına sünger çekilerek aydınlık bir gelecek kurulur mu?" ifadelerini kullandı. Öte yandan yapılan eylem,  5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.