HÜDA PAR mobilya üreticilerinin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, mobilya üretimi yapan atölyelerin kepenk kapatmak zorunda kalmaması için malzeme fiyatlarının sabit bir fiyatta tutulması gerektiğini belirtti. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, imalatçı ve üretici firmalara yönelik ziyaret programı kapsamında kent merkezinde bulunan mobilya ve dekorasyon atölyelerini ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 07 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 07.12.2021 14:40:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mobilya yapımında kullanılan malzemelere son iki ayda yüzde yüz zam geldiği için iş yapmakta zorlandıklarını belirten atölye sahipleri, fiyatların dengede tutulması gerektiğine vurgu yaptı. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, “Kent merkezimizde bulunan girişimcileri, üretim ve imalat yapan firmaları ziyaret etmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda mobilya üretimi yapan atölyeleri ziyaret ettik. Burada hem atölye sahipleri hem de çalışanlarla bir araya geldik. Mobilya sektörü zamlardan dolayı çok etkilenmiş. MDF başta olmak üzere mobilya yapımında kullanılan malzemelere yüzde yüz zam gelmiş. Bu zamlar mobilyacıları kara kara düşündürüyor. Üretip esnaflara sattıkları ürünlerin yerini dolduramıyorlar. Fabrikalardan ve büyük çaplı üretim yapan firmalardan malzeme tedarik etmekte zorlanıyorlar. Çünkü ihracat yapan firmaların yoğunlukları dış piyasaya yöneliktir. Atölyecilerin isteği, iç piyasaya yoğunluk verilmesidir. Kimi firmalar, mobilya üreticilerine fiyat belli olmadığı için ürün gönderemiyoruz diyorlar. Zamlar devam ederse atölyeler kepenk indirmek zorunda kalacak. Buda kentimizdeki işsizliği artıracak. Buna mutlaka bir çözüm bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

Ekonomiye ve istihdama katkısı bulunanların desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Ziyaret ettiğimiz atölyelerin 10’dan fazla çalışanı var. Bu atölyeler de kentin istihdamına katkı sağlıyor. Bu açıdan, memleketin ekonomisine ve istihdama katkılarda bulunan bu atölyelerin şartlarının iyileştirilmesi gerekir. Bu konuda yetkili ve ilgili kurumların, üretim ve imalat girişimcilerine yönelik faizsiz kredi imkânları oluşturmaları ve onları desteklemeleri gerekmektedir. Üretim konusunda memleketimiz daha iyi bir seviyede olmalıdır. Üretimin olduğu illerde, işsizlik oranları daha azdır. Malum Batman’da işsizlik oranları ülke ortalamasının üzerindedir. Bu yüzden memleketimizde muhtelif sektörler üzerine üretim ve imalat yapan girişimci firmaların desteklenmesi ve yeni iş alanlarının oluşturulması için teşviklerin yapılması gerekmektedir. Herkesi etkileyen bu krizden kurtulmanın yolu, üretim yapmaktan geçmektedir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.