‘Hayat vazgeçmeyenleri sever’

YediHilal Derneği tarafından Hayata Dair Farkındalık ve Motivasyon Konferansı gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 29 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 29.10.2019 15:20:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

YediHilal Derneği tarafından Hayata Dair Farkındalık ve Motivasyon Konferansı gerçekleştirildi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planlama ve Yönetim Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk,  Hayata Dair Farkındalık ve Motivasyon konularında bilgi verdi. Programa AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, AFAD Müdürü Fevzi Bakır İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Tarım Müdürü Nurettin Kıyas, STK Başkanları, Kanaat Önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İnsanları tanımanın önemine değinerek sözlerine başlayan Öztürk, “Tanımadan tanışamazsınız. Tanıdığınız kadar sever, sevdiğiniz kadar emek verir, emek verdiğiniz kadar özgüvenli olur, özgüveniniz kadar da başarılı olursunuz” dedi. İnsanın kendi istemediği sürece kimsenin onu mutsuz edemeyeceğini vurgulayan Öztürk, “Kalitenizi belirleyen pek çok bileşen vardır; olayları anlama ve yorumlama yeteneği, mantık örgüsü gibi, fakat en temel bileşen hayata bakış açınızdır. Hayatınızın sırrı ‘Her şey benimle başlar’ olmalı. Çünkü her şey önce sizin kararınızla başlar. Sen neye hazırsan hayat sana onu verir. Başarısızlık ve mutsuzluk kendimizin inşa ettiği bir şeydir. Hayata dair ilk adımı siz atıp ne kadar çok gayret edip emek verirseniz o kadar başarılı ve mutlu olursunuz. İç zenginliğinize, kalbinize ve ruhunuza yatırım yapın ve karşıdan beklemeden kendiniz harekete geçin” şeklinde konuştu. İnsanda en önemli şeyin akıl, kalp ve ruh sağlığı olduğunu belirten Öztürk, “Arayışı bırakmayın ve yolunuza devam edin. Yeniden hayal kurun, hedef belirleyin, heyecanlanın, harekete geçin, hayatınıza hâkim olun ve sonuna kadar istikrarlı olun. Hayat asla vazgeçmeyenleri sever, vazgeçenleri ise kurban eder” diyerek sözlerine son verdi. Program sonunda YediHilal Batman Şube Başkanı Ahmet Başaran, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik planlama ve yönetim daire başkanı Mehmet Baki Öztürk'e teşekkür edip plaket verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.