Hasankeyf'in yeni yüzü tartışılırken; ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Medeniyetin beşiği olarak bilinen ve yukarı Mezopotamya'nın stratejik kalesi Hasankeyf’in Ilısu barajı ve HES projesi sonucu sular altında kalırken yankıları hala devam ediyor.

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.07.2020 16:35:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Medeniyetin beşiği olarak bilinen ve yukarı Mezopotamya'nın stratejik kalesi Hasankeyf’in Ilısu barajı ve HES  projesi sonucu sular altında kalırken yankıları hala devam ediyor. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan Hasankeyf hafta içerisinde ABD'nin New York Times Gazetesinin sürmanşetinden sonra Türkiye'de de 'Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor' haberleri sanal medyada günün konusu olurken, restorasyon çalışmaları da devam ediyor. 12 Bin yıllık geçmişiyle tarihin en önemli yerleşim alanlarından olan Hasankeyf'te, Ilısu  Barajı yapımı nedeniyle yapılan çalışmalarının ardından Anadolu Ajansı'nın 'Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor' haberiyle başlayan tartışma devam ediyor.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI TAM HIZ

Hasankeyf Müzesi etrafına taşınan bir çok eserin yanı sıra  Süleyman Koç Minaresi, İmam  Abdullah ve El Rızk Minaresinde de restorasyon çalışmaları hızlandırıldı.  El Rızk Minaresinin yazı ve parçaları büyük iş makineleri eşliğinde monte edilirken İmam Abdullah Zaviyesi Konyalı ustalar tarafından  titizlikle tamamlanmaya çalışılıyor. Yeni yerleşim alanındaki bir çok eserin taşındığı alanda sosyal alan ve hizmetlerin yetersizliği yerli ve yabancı turistlere cazip gelmediği  gözlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.