"Girdilerin yüksek olması tarım sektörünü vurabilir"

Dövizdeki düşüşe rağmen tarımsal girdilerde pahalılığın sürdüğünü belirten Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, girdilerin yüksek olması halinde tarım sektörünü vurabileceği uyarısında bulundu.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 14.11.2018 23:00:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Doğan, girdilerdeki fiyat yüksekliğinin düşmemesi halinde üretimin azalacağı uyarısında bulundu. Yetkililere çağrıda bulunan Doğan, üretimin artması için fiyatların düşürülmesi talebinde bulundu. Bu sene tarımsal ürünlerde hem rekoltenin hem de fiyatın çiftçiyi memnun ettiğini belirten Doğan, "Bu sene tarımsal ürünlerimizde hem rekolte iyiydi hem de fiyatımız tamda beklediğimiz gibi oldu. Bu sene hem mısır hem de buğday fiyatlarında özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin belirlediği fiyatında üzerinde piyasa fiyatı iyi geldi. Dolayısıyla bu konuda çiftçilerimiz çok büyük bir sıkıntı yaşamadı" dedi.

"ÜRETİMDE AZALMAYA GİDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Dövizdeki artışının bu yıl çiftçiyi olumsuz yönde etkileyeceğini vurgulayan Doğan, "Ancak 2-3 ay içerisindeki döviz dalgalanmaları nedeniyle özellikle tarımsal girdilerde çok fazla bir artış oldu. Bu da çiftçilerimizin yıl boyu iyi geçen tarımsal faaliyetlerinin hem fiyat hem de verim olarak buruk bir sevince dönüşmesine neden oldu. Dolayısıyla önümüzdeki senede tarımsal faaliyetlerin bu girdilerin yükselmesinden dolayı buruk geçeceği, hatta tarımsal üretimde biraz azalmaya gidileceğini düşünüyoruz. Çiftçilerimiz tarımsal girdilerin yüksek olmasından dolayı ekin yapıp yapmama noktasında biraz kararsızdırlar. Özellikle gübre, mazot, zirai ilaç gibi girdilerde fiyatların biraz daha düşürülmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.