‘Evlilik yaşı kanunla belirlenmemeli’

​Genç yaşta evliliğin toplumun bir gerçeği olduğunu belirten TESSEP Dönem Başkanı Arzu Demir, evlilik yaşının kanunla belirlenmemesi gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 22 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 22.12.2019 15:12:05
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Google News

​Genç yaşta evliliğin toplumun bir gerçeği olduğunu belirten TESSEP Dönem Başkanı Arzu Demir, evlilik yaşının kanunla belirlenmemesi gerektiğini söyledi. Genç yaşta evlendikleri gerekçesiyle cezaevinde tutulan binlerce insanın olduğunu aktaran Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı ve aynı zamanda Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, genç yaşta evlenenlerin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti.   Devletin görevinin aile kurumunu ayakta tutmak, maddi ve manevi destekte bulunmak olması gerektiğini vurgulayan Demir, aileyi hedef alan her türlü yasanın ve kanunun feshedilmesi gerektiğini kaydetti. Halkın gelenek ve göreneklerine uygun kanunların uygulamaya konulması gerektiğini ifade eden Demir, evlilik yaşının kanunla belirlenmemesi gerektiğini söyleyerek hükümete çağrıda bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.